Umetnost, ki ti vzame sapo

Nabito poln klub Cirkus je gostil mednarodno tekmovanje v plesu ob drogu, ki se ga je udeležila tudi največja zvezda te športne umetnosti, Anastasia Sokolova.

Orion Plus, plesni studio Mademoiseille in klub Cirkus so združili moči v pojektu The Art of Pole Dance Slovenia, katerega glavni cilj je razbiti predsodke o plesu ob drogu. Po sinočnjem tekmovanju lahko bez zadržkov zapišemo, da je bil cilj dosežen: spet do zadnjega kotička poln klub Cirkus je užival v nastopih tekmovalk iz osmih držav, jih spremljal z ovacijami, dogodek pa so pokrile vse največje medijske hiše. Več medijev bo v teh dneh plesu ob drogu posvetilo tudi obsežnejše prispevke, saj ta atraktiven rekreativni in tekmovalni šport navdušuje tudi s svojo plesno eleganco in šovom.

Zmago je v zelo izenačeni konkurenci v Avstrijo odnesla Nikolett Molnar, ki je bila za odtenek boljša od res graciozne Rusinje Ekaterine Lemurskaje in sorojakinje Mone Arbinger. Slovenska predstavnica Ekaterina Faskhutdinova, ki je navduševala že v šovu Slovenija ima telent, je tudi pokazala izvrsten nastop in po tekmi priznala, da je malo razočarana nad četrtim mestom, a vzelo to kot izziv za prihodnja tekmovanja.

Anastasia Sokolova, ki je s Francozinjo Lolo Hilsum minuli vikend v Ljubljani vodila tudi plesne delavnice, je kot sodnica nastopila izven konkurence, pravi presežek pa je bil tudi nastop Hrvata Zorana Simkića. Ples ob drogu še zdaleč ni le ženski šport, prav pri naših južnih sosedih pa se z njim ukvarja precej moških. V žiriji sta ob omenjenih zvezdnicah sedeli še naša balerina Ana Klašnja in Nikolina Juršič, prireditev pa je povezoval vedno zabavni Vid Valič. Med čakanjem na rezultate je s posebno glasbeno točko nastopila skupina Covallite, ki je s pevsko-glasbeno-plesnim šovom prava osvežitev na domači šov-sceni.

Avtor: Orion Plus, plesni studio Mademoiseille
foto: Marko Delbello Ocepek

 

cirkus_art_of-_pole_dance-46_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-40_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-29_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-21_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-16_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-9_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-4_foto_Marko_Delbello_Ocepek cirkus_art_of-_pole_dance-3_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *