Salso zaplesalo več kot 200 parov

Pred kavarno Plato na trgu Ajdovščina v Ljubljani se vsak četrtek odvija mega salsa zabava na prostem, to poletje že osmo leto zapored. Zadnji avgustovski četrtek pa je še posebej izstopal, saj so plesalci in plesalke postavili slovenski rekord v največji salsa zabavi na prostem. Hkrati jih je zaplesalo več kot 400.

Salsa je v Sloveniji prisotna že več kot 15 let, njena priljubljenost pa nikakor ne upada. Eden najboljših dokazov za to so četrtkovi poletni večeri pred Platojem.

Organizatorji so večere pred Platojem prilagodili vsem okusom. Letos so jih tako začenjali z zumbo, nadaljevali s kubansko salso, zatem pa sta ušesa razvajala odlična salsa DJ-ja, Emir in Aleš. V notranjosti so na svoj račun prišli ljubitelji počasnejših in čutnih ritmov, ki so se lahko zavrteli na kizomba plesišču. Po polnoči se je vse dogajanje preneslo v notranjost restavracije Plato, saj žal bližnji stanovalci za salsa ritme nimajo veliko posluha.

Vrhunec pa je dogajanje pred Platojem doseglo 27. avgusta 2105, ko so plesalci in plesalke postavljali rekord v največji salsa zabavi na prostem. Sodelujoči so se registrirali prek spleta ali na pultu na samem dogodku, vsi pa so prejeli zapestnice, ki so potrjevale njihovo prijavo. Nekaj čez 23. uro so se podali na plesišče, organizatorji so kmalu sporočili, da je hkrati zaplesalo 410 ljudi oziroma 205 parov.

Seveda je bilo na Platoju veliko takih, ki se iz takšnega ali drugačnega razloga niso registrirali, tako da je bila dejanska udeležba še precej višja. Organizatorji so z dosežkom izredno zadovoljni, obenem pa že napovedujejo, da bodo rekord prihodnje leto pred Platojem vsekakor porušili.

“Na salsi smo vsi del ene same velike družine. Tokrat smo se odločili preveriti, kako velika je ta družina – in mislim, da je dosežek resnično odmeven. Tako se od poletja poslavljamo izredno zadovoljni, plesalke in plesalce pa ponovno vabimo v naše plesne dvorane – na prve redne tečaje nove sezone ter seveda na Bubino zabavo ob 10. obletnici,” je povedala Špela Repovš iz Buba centra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *