Pravilnik o piškotkih

Piškotki

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se ob obisku spletišča shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa jo spletišče ponovno poišče. Portal Kjeseplese.si uporablja piškotke z namenom, da izboljša in poenostavi vaš obisk. Piškotkov ne uporabljamo za shranjevanje osebnih podatkov ali posredovanje informacij tretjim osebam. Obstajata dve vrsti piškotkov, trajni in začasni (sejni piškotki). Trajni piškotki se shranijo na računalnik oziroma mobilno napravo v obliki datoteke za obdobje, ki ni daljše od dvanajst mesecev. Sejni piškotki se shranijo le začasno in izginejo, ko zaprete sejo brskalnika.

Trajne piškotke uporabljamo za shranjevanje izbire začetne strani. V primeru, da ste ob prijavi izbrali možnost »Zapomni si me«, se shranijo tudi vaše podrobnosti.

Sejne piškotke uporabimo, kadar uporabljate funkcijo filtriranja, in zato, da preverimo, če ste prijavljeni.

Z brskalnikom lahko piškotke enostavno izbrišete s svojega računalnika oziroma mobilne naprave. Za navodila o ravnanju s piškotki in njihovem brisanju si, prosimo, oglejte meni »Pomoč« na vašem brskalniku. Piškotke lahko onemogočite ali pa izberete možnost, da prejmete obvestilo vsakič, ko je vašemu računalniku oziroma mobilni napravi poslan nov piškotek.

Prosimo vas, da upoštevate, da v primeru, ko imate onemogočene piškotke, ne boste mogli izkoristiti vseh funkcionalnosti spletišča.

Piškotki tretjih oseb

Piškotke tretjih oseb uporabljamo za zbiranje statističnih podatkov v agregatni obliki, za potrebe analitičnih orodij, kot sta Google Analytics in core metrics. Uporabljamo tako trajne kot začasne piškotke (sejne piškotke). Trajni piškotki se shranijo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo za obdobje, ki ni daljše od 24 mesecev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *