Clugov Radio and Juliet na festivalu Musicasens

MARIBOR, 2. JULIJ – Balet SNG Maribor se je odpravil na gostovanje v Sens v Francijo, kjer bo jutri, 3. julija 2015, s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet nastopil na festivalu Musicasens. Nastopili bodo Tijuana Križman Hudernik, Sergiu Moga, Gaj Žmavc, Tiberiu Marta, Yuja Omaki, Cristian Gueremachi k. g. in Eugen Dobrescu k. g.

 

Najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu je v Radio and Juliet umetniški direktor mariborskega Baleta, koreograf Edward Clug, drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead ter nežno ljubezen postavil nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Z mešanico glasbe in značilnega minimalističnega giba Clug stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa.

_S3D5509_b

Balet Radio and Juliet se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta in je ob domačem občinstvu očaral gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Braziliji, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in Združenih državah Amerike.

Na domačih odrskih deskah bo Radio and Juliet, ki je aprila letos slavil deseto obletnico premiere, spet na ogled 19. septembra 2015.SNG-Maribor_Radio-and-Juliet-press_1_b

Foto: Damjan Švarc

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *