Jazz

Kulturno društvo Plesna izba Maribor
Address: Pobreška cesta 20, Maribor
Predstavitev izvajalca:

Plesno izobraževanje
Plesna izba Maribor ima izjemno pomembno izobraževalno in kulturno vlogo, saj mlade uvaja v izobraževalni proces sodobnega umetniškega ustvarjanja in jim z vrhunsko izdelanimi plesnimi predstavami omogoča odrsko produkcijo ter delovanje znotraj uprizoritvene umetnosti.

Kulturno društvo Plesna izba Maribor s pridobljenim statusom društva v javnem interesu in statusom vrhunskega plesnega ansambla, deluje že 16. leto na področju samostojne produkcije in že 23. leto nadaljuje s strokovnim programom usposabljanja v okviru celoletnega plesnega izobraževanja različnih smeri sodobnega plesa kot umetniške ustvarjalnosti.

Ples je umetnost, ki ga na ustvarjalni in kreativni način posredujemo mladim z namenom, da postane ples več kot samo ljubiteljska dejavnost. Dolgoročni izobraževalni načrt Plesne izbe Maribor bazira na podajanju širokega spektra znanja različnih plesnih tehnik, ki so za nadaljnje izobraževanje v plesu nujno potrebne. Vedno več naših učencev se odloča za profesionalno plesno kariero.

O kvaliteti plesno-izobraževalnega programa pričajo dejstva o uspešnih plesalcih, koreografih in pedagogih, ki so svoje plesno izobraževanje pričeli v Plesni izbi Maribor in šolanje nadaljevali na priznanih plesnih akademijah v tujini (London, Bruselj, Amsterdam, Salzburg, New York …). Sedaj z nami sodelujejo kot profesionalni pedagogi in koreografi.

Telefon: 02 250 13 16 ali 031 757 393
Address: Šmartinska c.152, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesno društvo Libero, pred tem imenovano plesno društvo Allthat, je bilo ustanovljeno z namenom promocije plesa ter združevanjem plesalcev z vseh koncev.

Po uspešno organiziranih plesnih taborih ter plesno promocijskih dogodkov, je v letu 2013 postalo tudi članica PZS in tako svojim članom omogočila udeležbo tekmovanj pod okriljem PZS.

V prvem letu so naši člani tekmovali v modernih tekmovalnih plesih ter zasedli odlične uvrstitve.

Plesna šola CHA CHA CHA
Address: Slovenski trg 7, Kranj
Predstavitev izvajalca:

Pokrivamo širok spekter plesnih in rekreativnih zvrsti oziroma dejavnosti, med drugimi za:

predšolske otroke in osnovnošolce,
srednješolce in študente,
mlade, zakonce in mlade po srcu,
samske, za pare ali njihove prijatelje,
začetnike, plesalce s predznanjem in tekmovalce,
plesalke orientalskega plesa, ljubitelje joge in meditacije,
ljubitelje družabnega plesa in plesne rekreacije,
plesni večeri za mlade in odrasle vsako soboto družabni plesni večeri. Vsako soboto zvečer ob 21.00, skozi celo leto, tudi v poletnih mesecih vas vabimo na PLES v Plesni center Cha Cha Cha v Kranju, da se zavrtite ob plesnih ritmih, se pogovorite s prijatelji in se zabavate v prijetnem ambientu. Več

NE SPREGLEJTE: Novi vpisi v plesne tečaje september 2014.

Plesni center Cha Cha Cha v Kranju vodiva plesna učitelja Davorka in Janez Gorišek v sodelovanju z zunanjimi sodelavci že od leta 1983 in imava licenco Plesne Zveze Slovenija. Smo plesna šola z najdaljšo tradicijo na Gorenjskem.
Plesna šola Urška Kranj je delovala na Gorenjskem 15 let, s 27. oktobrom 2011 pa smo se preimenovali v Cha Cha Cha, plesni center Gorenjske d.o.o. Locirani smo v zgornjem nadstropju Delavskega doma v Kranju, na Slovenskem trgu 7 (vhod nasproti Občine Kranj).
V naši plesni šoli se je naučilo plesnih korakov že na tisoče otrok, mladih in odraslih. Pridružite se jim tudi Vi in ob plesu in zabavi boste spoznali nove prijatelje. Pri izbiri ustreznega tečaja ali dejavnosti Vam bomo z veseljem svetovali, istočasno pa izkoristite ugodnosti, ki vam jih ponujamo.
Na spodnjih posnetkih si lahko ogledate del naše ponudbe:

Telefon: 040 611 000; 051 611 000; 04 25 15 000
Plesna šola Kazina
Address: Kongresni trg 1, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

V skupini, sami ali v dvoje. Kakšni ritmi pa vam povečajo srčni utrip? V Kazini je prostor za vse, cicibane, osnovnošolce in dijake, študente, odrasle in vse, ki vam jesen življenja dopušča čas za ples.

Vključite se lahko kot navdušenci nad novejšimi plesnimi trendi ali pa se oprimete plesne klasike.
Pomembno je, da se je iskrica do plesa prižgala. Veselo je!

Spletna stran: http://www.kazina.si/
Telefon: 031 362 526 ali 01 421 81 81
Plesna šola Mojca
Address: Dolenjska cesta 115a, 1000 Ljubljana, Slovenija
Predstavitev izvajalca:

PREDSTAVITEV

Naj bo ples kultura , šport,  rekreacija  ali kar vse hkrati ,  prvo vodilo  nam je predvsem veselje do plesa, ki sčasoma postane potreba in – pri vrhunskih plesalcih- celo način živlenja.

Plesalec je sam svoj inštrument in čeprav ne postane prav vsak plesalec tudi plesni  virtuoz, je plesna vadba način, da spoznamo svoje telo, ga kultiviramo in spoštujemo. Vztrajnost, potrpežljivost in znanje so pot do dobre plesne tehnike, a veselje do življenja, gibanja, spreminjanja prostora in sveta nam pomaga ustvarjati nove koreografije. Po svetu hodimo z odprtimi očmi, nenehno se izobražujemo in iščemo neodkrita plesna področja.

Ta težnja k popolnosti nas je pripeljala do številnih naslovov svetovnih prvakov in vrhunskih predstav, saj smo vodilno plesno gledališče na področju musicla v Sloveniji.

A vsi uspehi so prišli sami po sebi, saj nam je ples od začetka do konca predvsem užitek.

PO NOVEM ?  PO STAREM ?  TEKMOVALNO ? ZA SPROSTITEV ?

OGLEJTE SI NAŠ URNIK IN SE PRIDRUŽITE KATERI OD SKUPIN.

POKLIČITE, PIŠITE ALI SE OGLASITE KAR V PLESNI ŠOLI.

IN POHITITE ! SMO ŽE ZAČELI !

MOJCA HORVAT

Telefon: 01/429 26 15 ali 041/73 93 45
Address: Mladinska ulica 3, Maribor
Predstavitev izvajalca:

“Edina stvar, ki jo lahko podarim, a vseeno obdržim … MOJ PLES.”

Nina je plesati začela pri štirih letih. V 14 letih tekmovalnega plesa je doživela premnoge lepe trenutke, se trikrat povzpela na najvišjo stopničko na državnih prvenstvih v vseh treh kategorijah, dosegla peto mesto na svetovnem prvenstvu, zmagala v posameznem plesu v Blackpoolu in bila finalistka vseh najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Leta 2006 in 2007 je nastopala v tekmovanju Zvezde plešejo v oddaji Spet Doma. Prvič v paru z Markom Potrčem in drugič z Boštjanom Kljunom.

Ker želi, da bi čar plesa okusili tudi drugi, že dalj časa svoje znanje deli z vsemi, ki imajo ples radi.

Telefon: 041 600 162
Address: Liminjanska cesta 94, Portorož
Predstavitev izvajalca:

Glavno načelo plesnega kluba Swank je, da se dobro počutimo, skupaj razvijamo ter izražamo strast in veselje do plesa. Swank označuje stvari, osebe, stanje ali pojem, da gre za nekaj izjemno dobrega, narejenega z občutkom in kvaliteto. Swank poimuje tudi življenski slog, ko vedno stremiš, da si boljši in boljši. Gre za filozofijo, ki verjame v to, da obstaja boljše življenje kot ta zmeda, ki jo imamo sedaj možnost doživljati.
Začetki Swanka
Dolgoletno prijateljstvo med Tamaro Perić in Tino Bačič je krepilo skupno druženje zaradi plesnih projektov. Tako sta Tamara in Tina skupaj plesali pri kar nekaj plesnih šol, a klub dejstvu, da ju je življenje velikokrat razdvojilo, ju je tudi vedno znova pripeljalo skupaj. Od vedno sta sanjarili in si želeli imeti svojo plesno šolo in tako je septembra 2012 nastal Plesni klub Swank v Luciji.
Odziv je bil fenomenalen, predvsem pa občutki v njem. Vzdušje je še vedno zelo prijetno in, kar je najbolj pomembno, sproščenost in kreativnost sta na vrhuncu.
V PK Swank v nadaljnje načrtujemo tudi izvedbo raznih delavnic, tako plesnih kot takih, ki krepijo osebnostno rast.

Spletna stran: http://swank.si/
Telefon: 040 950 898
Address: Neubergerjeva 9, Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesna šola WOLFY se že vrsto let ukvarja s poučevanjem različnih plesnih zvrsti za otroke, mladino, dijake in študente ter s tečaji za odrasle.
Izkušeni plesni pedagogi Vas popeljejo v plesni svet, kjer ne manjka dobre volje in sproščenosti saj je naš moto:
“PLESNO NE STRESNO “.

Na  svojem področju se lahko pohvalimo s uspešnimi tekmovalnimi rezultati tako na domačih kot tudi mednarodnih tekmovanji. Posegali smo že po najboljših rezultatih tako n Evropskih in Svetovnih tekmovanjih.

PLESNA ŠOLA ima svoje prostore v središču Bežigrada – Župančičeva jama – Neubergerjeva 9, Ljubljana.

PLESNE ZVRSTI, ki jih poučujemo:

– CICI plesna šola za otroke
– CICI BALET za otroke
– HIP HOP
– JAZZ BALET
– DRUŽABNI PLESI  za dijake, študente ter odrasle
– SALSA
– ZUMBA

DODATNA PONUDBA:
– individualno učenje plesa
– poročni tečaji
– rojstnodnevne zabave

OBIŠČITE NAŠO SPLETNO STRAN:  www.wolfy.si

Spletna stran: http://www.wolfy.si
Telefon: 041 684 252
Address: Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana, Slovenija
Predstavitev izvajalca:

Ples plus je plesna šola po meri otrok. Zadali smo si pomembno nalogo. Svojo energijo in znanje usmerjamo v izobraževanje najmlajših. Skozi leta smo razvili tudi tekmovalne skupine v Hip Hop, Show Dance in Pom Pon plesih in Baletni oddelek za vse starosti.

Poleg najmlajših in tekmovalnih skupin pa ponujamo tudi tečaje za odrasle: Show mame, Balet za odrasle, Salsa, Družabni plesi, Pilates.

Glede zvrsti, ki jih poučujemo pri nas poleg navijačic, tečajev za otroke, show dance/jazz,  družabni ples učimo tudi tekmovalce ST+LA.

Spletna stran: http://www.plesplus.si
Telefon: 01/427-39-41
Plesni studio N
Address: Titov trg 4, Velenje
Predstavitev izvajalca:

Ekipa Plesnega studia N si prizadeva s plesom zasvojiti čim večje število oseb, ki hodijo po dveh nogah,  znajo misliti s svojo glavo in so ob enem tudi ustvarjalni.

Otrokom želimo približati gibanje in jih spodbuditi k lastni ustvarjalnosti in izražanju z gibom, ob enem pa jih naučiti osnov različnih plesnih zvrsti: od klasičnega baleta, sodobnega plesa, jazz plesa in hip hopa.  Nikogar ne slepimo, da je ples zgolj zabava – je veliko več! Za ples je potrebna disciplina, saj so potrebne ure in ure vaj, predno gib spravimo v takšno obliko, da lahko ples predstavimo publiki. Ob enem pa je ples izrednega pomena za razvijanje osebnosti, saj se skozi disciplino dela otroci naučijo samodiscipline tudi za življenje, naučijo se kreativnega mišljenja in ne nazadnje urijo koordinacijo, ravnotežje…

Tudi za vse tiste, ki se jim zdi, da so že malo prepozni, da bi jih lahko zasvojili s plesom, se trudimo poskrbeti.  Ples vam lahko zleze pod kožo na treningih rekreativnega plesa, pilatesa in aerobike.
Če pa želite v plesu uživati samo kot gledalec, so vam namenjene vse naše predstave.
Naše poslanstvo je, da v plesu uživate tako ali drugače….

Telefon: +386 31 393 563