Irski ples

Address: Celovška cesta 175, 1000 Ljubljana, Slovenija
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Ideja o Šoli irskega plesa v Sloveniji se je porodila Irki Joan McIntyre, ki že nekaj let živi v Sloveniji. Joan McIntyre pleše že od otroštva, vendar je za nekaj časa zaradi poslovne kariere obesila plesne čevlje na klin. Joan je diplomirala iz kadrovskega  menedžmenta (upravljanje s človeškimi viri) in je v svojem poklicu vrsto let delala v poslovnem in izobraževalnem sektorju tako v Sloveniji kot v številnih drugih evropskih državah.
VRSTE IRSKIH PLESOV

Solo Step Plesi (z mehkimi čevlji)

Ti plesi se običajno plešejo posamično z mehkimi čevlji. Vrsti plesa sta Reel in Jig.

Solo Step Plesi (s trdimi čevlji)
Ti plesi se običajno plešejo posamično s trdimi čevlji, ki imajo posebno trdo konico čevlja in posebno peto. Vrste plesa so Treble Reels, Treble Jigs in Hornpipes.
Ceili ples (lahko tudi v navadnih čevljih)
To je predvsem družaben ples, ki ga pleše večje število plesalcev (4 – 16), več kot je plesalcev, bolj je zabavno. Koraki so enostavni, se jih hitro nauči in se stalno ponavljajo med plesom.
Vse 3 vrste Irskih plesov poučujemo na naših tečajih. Posamezne solo step plese (s trdimi čevlji) poučujemo samo v nadaljevalnih tečajih, ko plesalci že obvladajo plese z mehkimi čevlji.
Mnogi se pridružijo Šoli irskega plesa in kmalu ugotovijo, da to ni le učenje plesov, temveč tudi  glasba, smeh, zabava, prijateljstvo, irski večeri, nastopanje, napredovanje v angleščini, izboljšanje fizične pripravljenosti, potovanja na Irsko, skratka človek se v Šoli počuti kot del velike  kulturne družine.

Telefon: Boris Radisavljević, Direktor, 041 698-955
Spletna trgovina Za ples – www.za-ples.si
Address: Liminjanska 81, Portorož
Predstavitev izvajalca:

Nudimo:

različne modele baletnih copat za otroke in odrasle
baletne drese za otroke in odrasle
hlačne nogavice in legice
baletna krilca in tutuji
torbe in ostali dodatki
bogata ponudba gimnastičnih dresov

V naši spletni trgovini boste brez težav izbrali pravo velikost obutve ali oblačila s pomočjo ustreznih tabel, lahko pa se za nasvet obrnete na našo telefonsko številko za hitro naročanje. Dostava na vaš naslov s Pošto Slovenije.

Za ples, prodaja opreme za ples Alica Vrunč Krejačič s.p.

Spletna stran: http://www.za-ples.si
Telefon: 05 6771 631