Hip hop

Jay Dance Studio
Address: SAVSKA CESTA 34, KRANJ
Predstavitev izvajalca:

ŽIVLJENJE JE PLES… OBČUTI GA!
Navdušenje srca se nehote izraža s pesmijo, plesom in ritmičnim gibanjem telesa. Glasba je tista, ki lahko izboljša človeški um s tem, da ga gane in tako spremeni človeške navade.
Nikoli ni prepozno za spremembe! Zato ne odlašaj in se vpiši v plesno šolo Jaydancestudio.

Telefon: 040 242 842 Andreja
Address: Šmartinska c.152, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesno društvo Libero, pred tem imenovano plesno društvo Allthat, je bilo ustanovljeno z namenom promocije plesa ter združevanjem plesalcev z vseh koncev.

Po uspešno organiziranih plesnih taborih ter plesno promocijskih dogodkov, je v letu 2013 postalo tudi članica PZS in tako svojim članom omogočila udeležbo tekmovanj pod okriljem PZS.

V prvem letu so naši člani tekmovali v modernih tekmovalnih plesih ter zasedli odlične uvrstitve.

Address: Popovičeva 10-Maribor, Vija Vaja-Dolenjska cesta 43-Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesna šola deluje pod vodstvom plesnega učitelja in koreografa Matjaža Brinovca.

Ponujamo plesne programe za otroke in mladino, ter plesne tečaje za odrasle. Iz naših vrst je zrasla državna prvakinja in svetovna podprvakinja 2013 v street dance kategoriji, Brina Brecelj, ki tudi poučuje na naši šoli.

Med odraslimi plesalci priljubljeno salso že vrsto let uspešno poučuje Matjaž Brinovec, ki je svoje znanje salse kar šest let nadgrajeval v ZDA. Tam je spoznal tudi West Coast Swing, ga vzljubil in pripeljal v Slovenijo, kjer je pod okriljem svoje šole ustanovil sekcijo WCS DIMENSION, ki vztrajno širi krog ljubiteljev tega plesa. Posledično je lani organiziral 1.SloWestFest – festival West Coast Swinga, kjer je poučeval ob boku večkratnega svetovnega prvaka WCS, Robertu Cordobi.

Več o nas si preberite na www.plesnadimenzija.com in www.wcsdimension.eu

Telefon: 040 80 82 89
Plesna šola Art
Address: Šolska ulica 1, Škofja Loka
Predstavitev izvajalca:

Ponujamo vam naslednje plesne tečaje in vadbe:

– družabni ples

– individualno poučevanje

– družabni ples v vašem kraju

– poročni tečaji

– orientalski ples

– hip hop

– plesni večer

– valeta

– maturantski ples

– swing

Pridite in se prepričajte o kakovosti naše plesne šole.

Telefon: 041 244 244 (Matevž)
Plesna šola Bolero
Address: Dunajska 49, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Dragi prijatelji plesa! Veseli smo, da ste si vzeli trenutek časa in brskate informativne strani naše plesne šole. V 23-ih letih dela smo v Ljubljani in v Sloveniji postali renomirana plesna šola, v kateri na družabnem in tekmovalnem nivoju zapleše na tisoče otrok, mladine in odraslih.

Bolero vodita Janja Pušl in Zoran Kljun, priznana plesna strokovnjaka v Sloveniji – sta diplomirana plesna učitelja, bivša državna reprezentanta v standardnih in latinskoameriških plesih – vice prvaka Jugoslavije, plesna sodnika, mentorja in predavatelja na izobraževalnih seminarjih Plesne zveze Slovenije in Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije. S svojim več kot 30 članskim teamom sodelavcev dajeta ugled plesni šoli Bolero.

Ponosni smo, da smo ena izmed samo osmih plesnih šol v Sloveniji, ki jim je SEKCIJA PLESNIH ŠOL SLOVENIJE pri GOSPODARSKI ZBORNICI SLOVENIJE na podlagi izpolnjevanja strogih kriterijev s področja strokovnosti in poslovnosti dodelila naziv – “DOBRA PLESNA ŠOLA”!

POSTANITE NAŠ NOVI ČLAN IN IZKORISTITE UGODNOSTI, KI VAM JIH PONUJAMO!

 Zakaj plesna šola Bolero?

–          Bolero je ena izmed samo sedmih priznanih plesnih šol v Sloveniji z nazivom »Dobra plesna šola«, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije

–          Omogočamo vam prijetno druženje v sodobno opremljenih klimatiziranih prostorih na odlični lokaciji v Ljubljanski Astri za Bežigradom

–          Do nas vas pripeljejo avtobusi LPP št. 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 19, 20 in 22.

–          Imamo izkušnje, uspešno delujemo že 25. leto

–          Skozi igro in zabavo popeljemo v svet plesa vse generacije od 3. do 103. leta starosti

–          Poskrbimo za vas – od prvih korakov do svetovnih prvakov

–          Smo veliki, združujemo več kot 30 izkušenih pedagogov, koreografov in ostalih sodelavcev

–          Smo sodobni, edini v Sloveniji nudimo najnovejše trende hip hopa v šoli hip hopa Nike Kljun

–          Smo tradicionalni,

–          Smo izvirni,

–          Smo zabavni,

–          Smo cenovno ugodni,

–          Sledimo sloganu Bolero = BO-nton, LE-pota, RO-mantika

B – boljši od ostalih

O – odličen

L – lep

E – ekstravaganten

R – redoljuben

O – oh in sploh THE BEST

Spletna stran: http://www.bolero.si/
Telefon: 01/512 0 512, 040/322-522
Plesna šola Kazina
Address: Kongresni trg 1, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

V skupini, sami ali v dvoje. Kakšni ritmi pa vam povečajo srčni utrip? V Kazini je prostor za vse, cicibane, osnovnošolce in dijake, študente, odrasle in vse, ki vam jesen življenja dopušča čas za ples.

Vključite se lahko kot navdušenci nad novejšimi plesnimi trendi ali pa se oprimete plesne klasike.
Pomembno je, da se je iskrica do plesa prižgala. Veselo je!

Spletna stran: http://www.kazina.si/
Telefon: 031 362 526 ali 01 421 81 81
Address: Cesta Andreja Bitenca 20, 1000 Ljubljana
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Plesna šola Maestro je mlada plesna šola za katero stoji ekipa plesalcev plesne skupine Maestro. Z edinstvenimi izkušnjami svoje ekipe smo koreografsko podkreplejna podi okriljem koreografa Anžeta Škrubeta ter fantov plesne skupine Maestro, asistenta Anžeta Škrubeta in trenerja Ljubljane – Maribora Matica Zadravca, trenerja Kranja in Kopra Anžeta Zalarja ter trenerja Zagorja Nejca Darovca Na noge so jo fantje . Z željo po širjenju plesnega znanja so našteti priznani koreografi odprli vrata učencem iz Ljubljane, Maribora, Kranja, Kopra in Zagorja, ki imajo tako edinstveno možnost spoznavanja najnovejših svetovnih plesnih stilov Hip Hopa. Učitelji zagotavljajo najvišjo kvaliteto plesnih delavnic, svoje znanje in dolgoletne izkušnje pa prenašajo tako na začetne kot tudi profesionalne plesne nadobudneže. Sveže ideje in edinstvenost plesnega stila, katerega razpoznavnost so fantje dosegli tudi na mednarodni ravni v sodelovanju z največjimi koreografskimi imeni (Misha Gabriel, Devine Jamieson, Marty Kudelka, Nick Bass in drugimi) imajo sedaj možnost v svoji smeri razvijati vsi zainteresirani vpisani v Plesno šolo Maestro.
Če še niste med njimi Vas vabimo, da to storite zdaj!
Svet plesa čaka na vas..

Telefon: 040 855 188
Address: Mladinska ulica 3, Maribor
Predstavitev izvajalca:

“Edina stvar, ki jo lahko podarim, a vseeno obdržim … MOJ PLES.”

Nina je plesati začela pri štirih letih. V 14 letih tekmovalnega plesa je doživela premnoge lepe trenutke, se trikrat povzpela na najvišjo stopničko na državnih prvenstvih v vseh treh kategorijah, dosegla peto mesto na svetovnem prvenstvu, zmagala v posameznem plesu v Blackpoolu in bila finalistka vseh najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Leta 2006 in 2007 je nastopala v tekmovanju Zvezde plešejo v oddaji Spet Doma. Prvič v paru z Markom Potrčem in drugič z Boštjanom Kljunom.

Ker želi, da bi čar plesa okusili tudi drugi, že dalj časa svoje znanje deli z vsemi, ki imajo ples radi.

Telefon: 041 600 162
Address: Liminjanska cesta 94, Portorož
Predstavitev izvajalca:

Glavno načelo plesnega kluba Swank je, da se dobro počutimo, skupaj razvijamo ter izražamo strast in veselje do plesa. Swank označuje stvari, osebe, stanje ali pojem, da gre za nekaj izjemno dobrega, narejenega z občutkom in kvaliteto. Swank poimuje tudi življenski slog, ko vedno stremiš, da si boljši in boljši. Gre za filozofijo, ki verjame v to, da obstaja boljše življenje kot ta zmeda, ki jo imamo sedaj možnost doživljati.
Začetki Swanka
Dolgoletno prijateljstvo med Tamaro Perić in Tino Bačič je krepilo skupno druženje zaradi plesnih projektov. Tako sta Tamara in Tina skupaj plesali pri kar nekaj plesnih šol, a klub dejstvu, da ju je življenje velikokrat razdvojilo, ju je tudi vedno znova pripeljalo skupaj. Od vedno sta sanjarili in si želeli imeti svojo plesno šolo in tako je septembra 2012 nastal Plesni klub Swank v Luciji.
Odziv je bil fenomenalen, predvsem pa občutki v njem. Vzdušje je še vedno zelo prijetno in, kar je najbolj pomembno, sproščenost in kreativnost sta na vrhuncu.
V PK Swank v nadaljnje načrtujemo tudi izvedbo raznih delavnic, tako plesnih kot takih, ki krepijo osebnostno rast.

Spletna stran: http://swank.si/
Telefon: 040 950 898
PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI
Address: ulica milana majcna 6, ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Koncept freestyle plesne šole je postavil Roman Urek, ki je svojo plesno pot začel z naslovom prvega evropskega prvaka v Sloveniji leta 2001 v kategoriji hip hop solo. Po ustanovitvi skupine Abismo (evropski prvaki leta 2009) je raziskal plesni trg in pripeljal v Slovenijo takrat še nerazvit del hip hop plesnega področja. Skupaj s športnim centrom Urban Roof so takrat zadružili moči in pričela je nastajati skupna zgodba – edina freestyle plesna šola v Sloveniji – plesna šola Urban Roof.

Plesna šola Urban Roof je akademija hip hop plesnih zvrsti in prva ter edina freestyle plesna šola v Sloveniji s poudarkom na razvoju plesne kulture in umetnosti.

Širina učnega programa sega vse od korenin plesa, pa do novodobnega plesnega znanja, katerega temelje predstavljamo preko improvizacije ali “freestyla” in skozi spoznavanje ter učenje plesnih tehnik kot so; “popping”, “breaking” , “house”, pa vse do “new styla”.

Poleg edinstvene freestyle plesne šole se lahko  Urban Roof plesni kolektiv pohvali tudi z organizacijo mednarodnih plesnih tekmovanj in delavnic. S tem poskuša v tujini že ustaljeno plesno prakso pripeljati tudi na naše plesne pode.

HIP HOP ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

V plesni šoli urban Roof se v sklopu MINI plesne šole odvijajo tečaji hip hopa za predšolske otroke, ki šele vstopajo v svet urbane kulture. Hip hop tečaji za šolske otroke potekajo v začetni in nadaljevalni skupini, freestyle plesni tečaji pa so namenjeni naprednim plesalcem, ki izkazujejo veliko mero plesnega zagona, želje po ustvarjanju in delu. Mogoča je tudi individualna vadba.

Posebnost plesne šole Urban Roof je delo na individualni ravni, zato so skupine majhne, napredek pa tako večji, hitrejši in trajnejši. S pridobljenim znanjem sodobnih tehnik razvijamo unikatne  koreografije in plesne točke, velik poudarek pri delu z vsemi skupinami  pa dajemo na svobodno plesno izražanje (freestyle).  Tečaje vodi Roman Urek, odličen plesalec in koreograf, ki dosega vrhunske rezultate na tekmovanjih v Sloveniji in tujini.

Več o hip hop tečajih na Plesna šola Urban Roof

BREAKDANCE ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

Pod besedo breakdance si večina predstavlja plesalce, ki izvajajo akrobatske trike in se vrtijo po glavi. A je veliko več kot to! Bboying sestavljajo štiri prvine; plesni “toprock”, tehnični “footwork”, zadržanje poze v tako imenovanih “freezih” ter “powermovi”. Breakdance je povezava vseh teh elementov na glasbeno podlago, od plesalca pa je odvisno, kako bo glasbo interpretiral s svojimi gibi, kakšne povezave med njimi bo izbral, koliko občutka za ritem bo v to vnesel ter koliko kreativnosti ob ustvarjanju lastnega stila bo pokazal.

Predšolski otroci se lahko pridružijo Mini plesni šoli, kjer skozi igro in svobodno izražanje ob glasbi vstopijo v svet urbanih plesov in kulture. Tečaji breakdance-a za šolske otroke potekajo v dveh skupinah glede na stopnjo znanja; v začetni in nadaljevalni skupini. Mogoča je tudi individualna vadba. Tečaje vodi plesni učitelj Miha Širme, dolgoletni član skupine Sweet With Style.

Več o breakdance tečajih na Plesna šola Urban Roof

Telefon: 059 924 163