Flamenco

Address: Mariborska cesta 7, Celje
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Plesni klub Flamenco se lahko pohvali s profesionalno zasedbo mladega kadra, ki svoje življenje posveča le plesu. Plesni učitelji, ki so tekmovali v najvišjem kakovostnem razredu se redno udeležujejo seminarjev doma in drugod po svetu, redno prebirajo plesno literaturo in stremijo k temu, da postanejo najboljši.

Telefon: 040 500 540
Address: Brnciceva 13, Ljubljana, Slovenia
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Plesna skupina CoraViento je slovenska skupina flamenko plesalcev, ki je nastala leta 2012 v Ljubljani. Njihove poti so se srečale med spoznavanjem flamenka, ki je postal njihov način življenja. Sedem plesalk in enega plesalca je med seboj združila želja, da bi slovenskemu kulturnemu prostoru na čim uspešnejši način predali umetnost flamenka in jo postavili ob bok drugim bolj razširjenim gledališkim plesnim zvrstem.

Plesalci imajo bogato plesno ozadje, saj vsak prihaja iz svojega plesnega in izraznega sveta. Nekateri s svojimi koreninami temeljijo v klasičnem baletu, drugi v latinskoameriških in standardnih plesih ter sodobnem plesu in modernu. Že vrsto let se posvečajo predvsem flamenku, ki so se ga v Sloveniji učili v PKD Flamenko pri Ani Pandur Predin, mnogi pa so hodili na dodatna intenzivna izobraževanja v Španijo. Njihovi učitelji se uvrščajo med najslavnejša imena flamenka, kot so npr. Farruquito, Belén Maya, Isabel Bayón, Matilde Coral, Leonor Leal, Pilar Ogalla, Rafaela Carrasco, Maria del Mar Moreno, Manuel Reyes, Alfonso Losa, Ángel Atienza, Adela Campallo, Ana Maria López ter mnogi drugi.

Spletna stran: http://coraviento.com/
Telefon: 031 722 060
Plesno kulturno društvo Flamenko
Address: Celovška 134b, 1000 Ljubljana
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Društvo Flamenko je bilo ustanovljeno leta 2006. Od samega začetka ga vodi slovenska plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Ana Pandur. Pod njenim okriljem je društvo postalo osrednja slovenska organizacija, ki se s flamenkom ukvarja profesionalno in je križišče plesnih in glasbenih informacij. V društvu uspešno združujemo tradicionalni vidik flamenka z umetniškim ustvarjanjem na področju glasbe in uprizoritvene umetnosti ter njegovo povezavo s sodobnim plesnim izrazom.

Skozi leta se je v našem društvu izoblikovala nova generacija slovenskih plesalk in plesalcev flamenka, ki danes samostojno delujejo v Sloveniji in tujini.

Plesno izobraževanje pri nas obsega praktično, plesno vadbo in tudi teoretske osnove, ki segajo od zgodovine in stilov flamenka do anatomije in teorije plesa nasploh. Naša posebnost je, da je na vseh urah plesa prisoten tudi kitarist, izjemni slovenski flamenko glasbenik in avtor Vito Marenče.

Redno organiziramo delavnice, ki smiselno dopolnjujejo naše vsebine – delavnice ritma, odrskega uprizarjanja, zgodovine flamenka… Pogosto pri skupnih projektih sodelujemo z najbolj priznanimi slovenskimi glasbeniki in drugimi ustvarjalci (Vasko Atanasovski, Matjaž Latin, Nino Mureškič, Vesna Zornik, Mia Žnidarič…).

Naši tečaji so primerni tako za popolne plesne začetnike kot profesionalne plesalce, ki bi želeli svoje znanje obogatiti s flamenkom. Naš pristop je induvidualen, delo poteka v majhnih skupinah v posebej za flamenko prilagojenem studiu, naši plesalci pa imajo veliko priložnosti za druženje, nastopanje in spoznavanje plesa in glasbe.

Program Plesno kulturnega društva Flamenko se izvaja s podporo Javnih skladov republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

Telefon: 040 336 651 (Ana Pandur Predin) 031 407 748 (Irena Bernat)
Spletna trgovina Za ples – www.za-ples.si
Address: Liminjanska 81, Portorož
Predstavitev izvajalca:

Nudimo:

različne modele baletnih copat za otroke in odrasle
baletne drese za otroke in odrasle
hlačne nogavice in legice
baletna krilca in tutuji
torbe in ostali dodatki
bogata ponudba gimnastičnih dresov

V naši spletni trgovini boste brez težav izbrali pravo velikost obutve ali oblačila s pomočjo ustreznih tabel, lahko pa se za nasvet obrnete na našo telefonsko številko za hitro naročanje. Dostava na vaš naslov s Pošto Slovenije.

Za ples, prodaja opreme za ples Alica Vrunč Krejačič s.p.

Spletna stran: http://www.za-ples.si
Telefon: 05 6771 631
Address: Novi trg 5, Novo Mesto
Predstavitev izvajalca:

Terpsihora Dance Company, plesno društvo je bilo ustanovljeno septembra 1992 leta, iz takratnih dveh najboljših plesnih skupin Teore in Terpsihore. Obe skupini sta uspešno delovali že pred ustanovitvijo društva. Z rednim programom plesnega izobraževanja smo ob ustanovitvi želeli omogočiti mladim plesalcem in plesalkam prostor, kjer bodo lahko razvijali svoj talent pod strokovnim vodstvom.

Poslanstvo Terpsihora Dance Company je spodbujanje in razvijanje ustvarjalnosti skozi pedagoško in kreativno delo na področju plesa. Želimo spodbujati kreativnost v plesu in ustvarjati kreativne plesne predstave. Izobražujemo otroke v različnih plesnih tehnikah z rednimi vajami. Želimo približati svet plesne umetnosti otrokom vseh starosti, mladini, odraslim in širši publiki, jih spodbuditi k njihovi lastni ustvarjalnosti, uresničevanje svojih interesov na področju plesne umetnosti in s tem bogatenje kulturnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

Ples predstavljamo kot osnovno izrazno sredstvo. Telo je inštrument – z njim lahko sproščamo čustva, ustvarjamo in se sporazumevamo. Ples omogoča otroku celovit razvoj, tako telesni kot duševni. Spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti. S svojo sistematiko spodbuja otrokov telesni in duševni razvoj – še posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški ter čut za estetiko. Ples je del splošne kulture vsakega posameznika in vzgaja v vrednotenje kulturne dejavnosti. Tako v lanskem kot letošnjem plesnem letu se osredotočamo na izpopolnjevanje našega namena in cilja, prek katerega pripravljamo plesne prireditve, ki so tematsko osmišljene.

V društvu so poučevali priznani plesni pedagogi tako iz Slovenije kot iz tujine: Sinja Ožbolt, Andreja Obreza, Uršula Teržan, Marta Štembergar, Fred Lasser, Maritza Galaz, Jana Menger, Rosana Hribar, Gregor Luštek, Igor Sviderski,…Kar nekaj sedaj priznanih plesalcev in pedagogov pa je začelo svojo plesno pot prav v Terpsihori in jo je potem uspešno nadaljevalo v Ljubljani in v tujini: Gregor Luštek, Jana Menger, Rosana Hribar, Pavček Boštjan, Sabina Schwenner …

Telefon: 040 171 247