Breakdance / electronic

Address: Šmartinska c.152, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesno društvo Libero, pred tem imenovano plesno društvo Allthat, je bilo ustanovljeno z namenom promocije plesa ter združevanjem plesalcev z vseh koncev.

Po uspešno organiziranih plesnih taborih ter plesno promocijskih dogodkov, je v letu 2013 postalo tudi članica PZS in tako svojim članom omogočila udeležbo tekmovanj pod okriljem PZS.

V prvem letu so naši člani tekmovali v modernih tekmovalnih plesih ter zasedli odlične uvrstitve.

Plesna šola Bolero
Address: Dunajska 49, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Dragi prijatelji plesa! Veseli smo, da ste si vzeli trenutek časa in brskate informativne strani naše plesne šole. V 23-ih letih dela smo v Ljubljani in v Sloveniji postali renomirana plesna šola, v kateri na družabnem in tekmovalnem nivoju zapleše na tisoče otrok, mladine in odraslih.

Bolero vodita Janja Pušl in Zoran Kljun, priznana plesna strokovnjaka v Sloveniji – sta diplomirana plesna učitelja, bivša državna reprezentanta v standardnih in latinskoameriških plesih – vice prvaka Jugoslavije, plesna sodnika, mentorja in predavatelja na izobraževalnih seminarjih Plesne zveze Slovenije in Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije. S svojim več kot 30 članskim teamom sodelavcev dajeta ugled plesni šoli Bolero.

Ponosni smo, da smo ena izmed samo osmih plesnih šol v Sloveniji, ki jim je SEKCIJA PLESNIH ŠOL SLOVENIJE pri GOSPODARSKI ZBORNICI SLOVENIJE na podlagi izpolnjevanja strogih kriterijev s področja strokovnosti in poslovnosti dodelila naziv – “DOBRA PLESNA ŠOLA”!

POSTANITE NAŠ NOVI ČLAN IN IZKORISTITE UGODNOSTI, KI VAM JIH PONUJAMO!

 Zakaj plesna šola Bolero?

–          Bolero je ena izmed samo sedmih priznanih plesnih šol v Sloveniji z nazivom »Dobra plesna šola«, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije

–          Omogočamo vam prijetno druženje v sodobno opremljenih klimatiziranih prostorih na odlični lokaciji v Ljubljanski Astri za Bežigradom

–          Do nas vas pripeljejo avtobusi LPP št. 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 19, 20 in 22.

–          Imamo izkušnje, uspešno delujemo že 25. leto

–          Skozi igro in zabavo popeljemo v svet plesa vse generacije od 3. do 103. leta starosti

–          Poskrbimo za vas – od prvih korakov do svetovnih prvakov

–          Smo veliki, združujemo več kot 30 izkušenih pedagogov, koreografov in ostalih sodelavcev

–          Smo sodobni, edini v Sloveniji nudimo najnovejše trende hip hopa v šoli hip hopa Nike Kljun

–          Smo tradicionalni,

–          Smo izvirni,

–          Smo zabavni,

–          Smo cenovno ugodni,

–          Sledimo sloganu Bolero = BO-nton, LE-pota, RO-mantika

B – boljši od ostalih

O – odličen

L – lep

E – ekstravaganten

R – redoljuben

O – oh in sploh THE BEST

Spletna stran: http://www.bolero.si/
Telefon: 01/512 0 512, 040/322-522
Address: Mladinska ulica 3, Maribor
Predstavitev izvajalca:

“Edina stvar, ki jo lahko podarim, a vseeno obdržim … MOJ PLES.”

Nina je plesati začela pri štirih letih. V 14 letih tekmovalnega plesa je doživela premnoge lepe trenutke, se trikrat povzpela na najvišjo stopničko na državnih prvenstvih v vseh treh kategorijah, dosegla peto mesto na svetovnem prvenstvu, zmagala v posameznem plesu v Blackpoolu in bila finalistka vseh najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Leta 2006 in 2007 je nastopala v tekmovanju Zvezde plešejo v oddaji Spet Doma. Prvič v paru z Markom Potrčem in drugič z Boštjanom Kljunom.

Ker želi, da bi čar plesa okusili tudi drugi, že dalj časa svoje znanje deli z vsemi, ki imajo ples radi.

Telefon: 041 600 162
Address: Ulica Kraljeviča Marka 19, Maribor
Predstavitev izvajalca:

Naša plesna šola se lahko v 12 letih, delovanja pohvali z kar 34 naslovi državnih prvakov v različnih kategorijah.Sprva majhna plesna šola, ki se je ukvarjala samo z tekmovalnim plesom je prerasla v ruminirano plesno šolo, ki se danes ukvarja z različnimi zvrstmi plesa in organizacijo prireditev. Idejni vodja plesne šole Samba je bila Natalija Banovič na plesnem področju aktivna že več kot 20 let. V svoji plesni karier je zmagala na vseh večjih tekmovanjih kot so Internationale, Copenhagen open, Blackpool, Cervia open,… in postala 8 krat državna prvakinja in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih. Danes ima status plesnega učitelja z dolgoletnimi izkušnjami s področja športnega plesa in družabnega plesa z licenco Plene zveze Slovenija in Fakultete za šport.. Donald Keranovič predsednik plesnega društva skrbi za organizacijo plesne šole Samba, predvsem poučuje salso in družabne plese ter skrbi da delo v plesni šoli poteka nemoteno.Donald je tudi član SLP-ja pri plesni zvezi Slovenije in plesni vaditelj z licenco Plesne zveze Slovenija in Fakultete za šport.

Plesna šola Samba je za vse generacije! Za začetnike, tiste, ki želijo plesno znanje obnovit ali nadgradit, za tiste, ki si želijo naučiti plesnih korakov za poroko, maturantski ples, valeto ali kakšno drugo svečano priložnost.

Zakaj se odločiti za našo plesno šolo:

-zato ker sta pri nas pozitivno vzdušje in zabava obvezna
-zato ker smo kot plesni klub Samba vključeni plesno zvezo slovenije, kar plesalcem omogoča vključitev v plesni tekmovalni sistem Republike Slovenije
-zato ker imamo ugodne cene in strokovni kader
-zato ker imamo odlične rezultate na tekmovanjih doma in v tujini
-zato ker se tudi v prostem času družimo in smo kot ena velika družina, če želiš postati tudi ti del naše družine se nam pridruži!

Telefon: 041513655 Donald
Address: Liminjanska cesta 94, Portorož
Predstavitev izvajalca:

Glavno načelo plesnega kluba Swank je, da se dobro počutimo, skupaj razvijamo ter izražamo strast in veselje do plesa. Swank označuje stvari, osebe, stanje ali pojem, da gre za nekaj izjemno dobrega, narejenega z občutkom in kvaliteto. Swank poimuje tudi življenski slog, ko vedno stremiš, da si boljši in boljši. Gre za filozofijo, ki verjame v to, da obstaja boljše življenje kot ta zmeda, ki jo imamo sedaj možnost doživljati.
Začetki Swanka
Dolgoletno prijateljstvo med Tamaro Perić in Tino Bačič je krepilo skupno druženje zaradi plesnih projektov. Tako sta Tamara in Tina skupaj plesali pri kar nekaj plesnih šol, a klub dejstvu, da ju je življenje velikokrat razdvojilo, ju je tudi vedno znova pripeljalo skupaj. Od vedno sta sanjarili in si želeli imeti svojo plesno šolo in tako je septembra 2012 nastal Plesni klub Swank v Luciji.
Odziv je bil fenomenalen, predvsem pa občutki v njem. Vzdušje je še vedno zelo prijetno in, kar je najbolj pomembno, sproščenost in kreativnost sta na vrhuncu.
V PK Swank v nadaljnje načrtujemo tudi izvedbo raznih delavnic, tako plesnih kot takih, ki krepijo osebnostno rast.

Spletna stran: http://swank.si/
Telefon: 040 950 898
PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI
Address: ulica milana majcna 6, ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Koncept freestyle plesne šole je postavil Roman Urek, ki je svojo plesno pot začel z naslovom prvega evropskega prvaka v Sloveniji leta 2001 v kategoriji hip hop solo. Po ustanovitvi skupine Abismo (evropski prvaki leta 2009) je raziskal plesni trg in pripeljal v Slovenijo takrat še nerazvit del hip hop plesnega področja. Skupaj s športnim centrom Urban Roof so takrat zadružili moči in pričela je nastajati skupna zgodba – edina freestyle plesna šola v Sloveniji – plesna šola Urban Roof.

Plesna šola Urban Roof je akademija hip hop plesnih zvrsti in prva ter edina freestyle plesna šola v Sloveniji s poudarkom na razvoju plesne kulture in umetnosti.

Širina učnega programa sega vse od korenin plesa, pa do novodobnega plesnega znanja, katerega temelje predstavljamo preko improvizacije ali “freestyla” in skozi spoznavanje ter učenje plesnih tehnik kot so; “popping”, “breaking” , “house”, pa vse do “new styla”.

Poleg edinstvene freestyle plesne šole se lahko  Urban Roof plesni kolektiv pohvali tudi z organizacijo mednarodnih plesnih tekmovanj in delavnic. S tem poskuša v tujini že ustaljeno plesno prakso pripeljati tudi na naše plesne pode.

HIP HOP ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

V plesni šoli urban Roof se v sklopu MINI plesne šole odvijajo tečaji hip hopa za predšolske otroke, ki šele vstopajo v svet urbane kulture. Hip hop tečaji za šolske otroke potekajo v začetni in nadaljevalni skupini, freestyle plesni tečaji pa so namenjeni naprednim plesalcem, ki izkazujejo veliko mero plesnega zagona, želje po ustvarjanju in delu. Mogoča je tudi individualna vadba.

Posebnost plesne šole Urban Roof je delo na individualni ravni, zato so skupine majhne, napredek pa tako večji, hitrejši in trajnejši. S pridobljenim znanjem sodobnih tehnik razvijamo unikatne  koreografije in plesne točke, velik poudarek pri delu z vsemi skupinami  pa dajemo na svobodno plesno izražanje (freestyle).  Tečaje vodi Roman Urek, odličen plesalec in koreograf, ki dosega vrhunske rezultate na tekmovanjih v Sloveniji in tujini.

Več o hip hop tečajih na Plesna šola Urban Roof

BREAKDANCE ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

Pod besedo breakdance si večina predstavlja plesalce, ki izvajajo akrobatske trike in se vrtijo po glavi. A je veliko več kot to! Bboying sestavljajo štiri prvine; plesni “toprock”, tehnični “footwork”, zadržanje poze v tako imenovanih “freezih” ter “powermovi”. Breakdance je povezava vseh teh elementov na glasbeno podlago, od plesalca pa je odvisno, kako bo glasbo interpretiral s svojimi gibi, kakšne povezave med njimi bo izbral, koliko občutka za ritem bo v to vnesel ter koliko kreativnosti ob ustvarjanju lastnega stila bo pokazal.

Predšolski otroci se lahko pridružijo Mini plesni šoli, kjer skozi igro in svobodno izražanje ob glasbi vstopijo v svet urbanih plesov in kulture. Tečaji breakdance-a za šolske otroke potekajo v dveh skupinah glede na stopnjo znanja; v začetni in nadaljevalni skupini. Mogoča je tudi individualna vadba. Tečaje vodi plesni učitelj Miha Širme, dolgoletni član skupine Sweet With Style.

Več o breakdance tečajih na Plesna šola Urban Roof

Telefon: 059 924 163
Plesna šola Urška Celje
Address: Stritarjeva ulica 17, Celje
Predstavitev izvajalca:

V letošnjem letu bomo ob vikendih imeli za naše plesalce iDANCE – novost, ki je obnorela svet …
iDance je računalniška igrica brez računalnika, živa interaktivna aplikacija povezuje uporabnika s plesnim gibom, ga fizično aktivira in pozitivno motivira. Ne vključuje elementov nasilja in negativnih vsebin.

10 RAZLOGOV, ZAKAJ plesati v URŠKI:

ker smo plesna šola s 25 letno tradicijo, iz katere je “prišlo” že 500 prvakov
ker znamo voditi igro, ki vas popelje v drug svet
ker vam bomo prebudili željo po plesu, dotiku, romantiki in nežnosti
ker vas bomo vodili od enostavnih plesnih vzorcev do vrhunskega plesanja
ker poskrbimo, da boste razvijali svojo kreativnost in originalnost
ker želimo, da pridobite samozavest, nova znanstva, nova čustva in strasti
ker vemo, da boste povečali moč, hitrost, gibljivost, agilnost in koordinacijo
ker ustvarjamo plesno okolje za mlade od 3 do 3×30 let
ker imamo strokovnjake, učitelje, trenerje, ki to zares znajo
ker zagotavljamo, da nikoli več ne boste rekli NE ob povabilu na ples

Telefon: 070 857 600
Address: Lapajnetova ulica 63, Idrija
Predstavitev izvajalca:

Osnovni namen plesnega kluba je bogatitev kulturnega življenja s spodbujanjem ljubiteljske plesne dejavnosti vseh generacij, predšolskih otrok, šolskih otrok, mladine, odraslih in starejših oseb.

Plesni klub Idrija svoj namen uresničuje z:
*     zagotavljanjem pogojev za delovanje ljubiteljskih plesnih skupin in posameznikov,
*     usklajevanjem in povezovanjem delovanja ljubiteljskih plesnih skupin in posameznikov,
*     zastopanjem interesov Plesnega kluba v javnosti,
*     vključevanjem v Plesno zvezo Slovenije,
*     obveščanjem javnosti o svojem delovanju,
*     povezovanjem s sorodnimi organizacijami, ustanovami, skupinami s področja plesne dejavnosti,
*     organiziranjem plesnih prireditev,
*     izdajanjem publikacij,
*     izvajanjem izobraževalnih programov,
*     nudenjem strokovne pomoči in informacij,
*     spodbujanjem novih oblik plesne dejavnosti,
*     sodelovanjem s plesnimi klubi in društvi Slovencev v zamejstvu,
*     sodelovanjem s sorodnimi klubi doma in v tujini,
*     podeljevanjem priznanj za dosežke na področju plesne dejavnosti,
*     opravljanjem storitev na področju izobraževanja,
*     ukvarjanjem s pridobitveno dejavnostjo v zvezi s širjenjem plesne kulture.

Telefon: 041 43 44 43
Address: Levstikova ulica 3, 8000 Novo mesto
Predstavitev izvajalca:

Športno kulturno društvo Plesni studio Novo mesto (ŠKD Plesni studio NM) je bilo ustanovljeno v juniju 2007. Vodja Plesnega studia NM Robi Grmek je pred tem 9 let uspešno tekmoval in učil pri Plesnem Društvu Pan iz Dolenjskih toplic.

Ustanovitelj ŠKD Plesni studio NM, Robi Grmek, je vrsto let član plesne hip hop skupine KAZINA, ki sodi v sam svetovni vrh plesnih show skupin. Hip hop skupina Kazina, katere aktivni član je tudi Robi, je že tirikratni SVETOVNI in trikratni EVROPSKI PRVAK v show hip hop plesih.

Robi je hkrati tekmoval tudi v akrobatskem rock’n’roll-u za Plesno šolo Pan iz Dolenjskih toplic. S svojo soplesalko Uršo Štrucelj sta v letih od 1999 do 2003 dosegla vrhunske rezultate.

ŠKD Plesni studio NM se ukvarja s poučevanjem vseh plesnih zvrsti. Aktivni smo predvsem pri plesni vzgoji predšolskih in osnovnošolskih otrok, učimo tudi show plese. Najuspešnejši smo pri vzgoji plesalcev hip hop-a, pod vodstvom Robija Grmeka.

V prihodnjih letih bomo poskušali za vse mlade iz Novega mesta in okolice pripraviti plesne tečaje, ki ne bodo temeljili le navrhunskem plesu, temveč tudi na prijateljstvu in kvalitetnem druženju. Naši mladi plesalci naj postanejo zgled vsem tistim, ki so ob prostem času prepuščeni sami sebi in ulici. Naš cilj je omogočiti mladim kvalitetnejše preživljanje prostega časa in jim poleg vrhunskega in kakovostnega plesnega športa približati vrednote kot so prijateljstvo, druženje, šport in zdrav duh.

Telefon: 041 348 667
Address: Litijska cesta 38, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Pod imenom Plesni studio Tina se skriva mlad tim entuziastičnih športnikov in plesalcev, ki predajajo znanje mlajšim generacijam. Že dvanajsto leto delujemo na področju Grosupljega in širše okolice, tretje leto delovanja pa bomo obeležili letos tudi v Ljubljani. Naš tim strokovnjakov združuje 30 ljudi, ki predajajo znanje okoli 500 članom starim od 1 do 70 let. Osvojili smo okoli 25 pokalov in medalj, nastopali pa na več kot 100 različnih prireditvah.

Telefon: 051 376 037