Balet

Address: Vnanje Gorice 25g, Brezovica
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Kjer otroci v baletni šoli prebujajo v sebi interes in ljubezen do plesnega izražanja ter  razvijajo smisel za plesno kulturo in sposobnost vrednotenja baleta.

Baletna šola PLESNI COPATEK  v Vnanjih Goricah na novo odpira vrata v svet baleta. Pridruži se nam na poti, ki te pelje od prvih baletnih korakov v dvorani, prek novih spoznanj o baletni umetnosti, do plesa balerine na zaključni predstavi pod žarometi.

Baletna šola Plesni Copatek v Vnanjih Goricah na novo odpira vrata v svet baleta. Pridruži se nam na poti, ki te pelje od prvih baletnih korakov v dvorani, prek novih spoznanj o baletni umetnosti, do plesa balerine na zaključni predstavi pod žarometi.

 

Namen otroških baletnih uric

Balet omogoča otroku celovit telesni in duševni razvoj, hkrati pa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti. Otroci v baletni šoli prebujajo v sebi interes in ljubezen do plesnega izražanja ter razvijajo smisel za plesno kulturo in sposobnost vrednotenja baleta.

Telefon: 031 675 768 in 031 262 272
Kulturno društvo Plesna izba Maribor
Address: Pobreška cesta 20, Maribor
Predstavitev izvajalca:

Plesno izobraževanje
Plesna izba Maribor ima izjemno pomembno izobraževalno in kulturno vlogo, saj mlade uvaja v izobraževalni proces sodobnega umetniškega ustvarjanja in jim z vrhunsko izdelanimi plesnimi predstavami omogoča odrsko produkcijo ter delovanje znotraj uprizoritvene umetnosti.

Kulturno društvo Plesna izba Maribor s pridobljenim statusom društva v javnem interesu in statusom vrhunskega plesnega ansambla, deluje že 16. leto na področju samostojne produkcije in že 23. leto nadaljuje s strokovnim programom usposabljanja v okviru celoletnega plesnega izobraževanja različnih smeri sodobnega plesa kot umetniške ustvarjalnosti.

Ples je umetnost, ki ga na ustvarjalni in kreativni način posredujemo mladim z namenom, da postane ples več kot samo ljubiteljska dejavnost. Dolgoročni izobraževalni načrt Plesne izbe Maribor bazira na podajanju širokega spektra znanja različnih plesnih tehnik, ki so za nadaljnje izobraževanje v plesu nujno potrebne. Vedno več naših učencev se odloča za profesionalno plesno kariero.

O kvaliteti plesno-izobraževalnega programa pričajo dejstva o uspešnih plesalcih, koreografih in pedagogih, ki so svoje plesno izobraževanje pričeli v Plesni izbi Maribor in šolanje nadaljevali na priznanih plesnih akademijah v tujini (London, Bruselj, Amsterdam, Salzburg, New York …). Sedaj z nami sodelujejo kot profesionalni pedagogi in koreografi.

Telefon: 02 250 13 16 ali 031 757 393
Address: Šmartinska c.152, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesno društvo Libero, pred tem imenovano plesno društvo Allthat, je bilo ustanovljeno z namenom promocije plesa ter združevanjem plesalcev z vseh koncev.

Po uspešno organiziranih plesnih taborih ter plesno promocijskih dogodkov, je v letu 2013 postalo tudi članica PZS in tako svojim članom omogočila udeležbo tekmovanj pod okriljem PZS.

V prvem letu so naši člani tekmovali v modernih tekmovalnih plesih ter zasedli odlične uvrstitve.

Plesna šola CHA CHA CHA
Address: Slovenski trg 7, Kranj
Predstavitev izvajalca:

Pokrivamo širok spekter plesnih in rekreativnih zvrsti oziroma dejavnosti, med drugimi za:

predšolske otroke in osnovnošolce,
srednješolce in študente,
mlade, zakonce in mlade po srcu,
samske, za pare ali njihove prijatelje,
začetnike, plesalce s predznanjem in tekmovalce,
plesalke orientalskega plesa, ljubitelje joge in meditacije,
ljubitelje družabnega plesa in plesne rekreacije,
plesni večeri za mlade in odrasle vsako soboto družabni plesni večeri. Vsako soboto zvečer ob 21.00, skozi celo leto, tudi v poletnih mesecih vas vabimo na PLES v Plesni center Cha Cha Cha v Kranju, da se zavrtite ob plesnih ritmih, se pogovorite s prijatelji in se zabavate v prijetnem ambientu. Več

NE SPREGLEJTE: Novi vpisi v plesne tečaje september 2014.

Plesni center Cha Cha Cha v Kranju vodiva plesna učitelja Davorka in Janez Gorišek v sodelovanju z zunanjimi sodelavci že od leta 1983 in imava licenco Plesne Zveze Slovenija. Smo plesna šola z najdaljšo tradicijo na Gorenjskem.
Plesna šola Urška Kranj je delovala na Gorenjskem 15 let, s 27. oktobrom 2011 pa smo se preimenovali v Cha Cha Cha, plesni center Gorenjske d.o.o. Locirani smo v zgornjem nadstropju Delavskega doma v Kranju, na Slovenskem trgu 7 (vhod nasproti Občine Kranj).
V naši plesni šoli se je naučilo plesnih korakov že na tisoče otrok, mladih in odraslih. Pridružite se jim tudi Vi in ob plesu in zabavi boste spoznali nove prijatelje. Pri izbiri ustreznega tečaja ali dejavnosti Vam bomo z veseljem svetovali, istočasno pa izkoristite ugodnosti, ki vam jih ponujamo.
Na spodnjih posnetkih si lahko ogledate del naše ponudbe:

Telefon: 040 611 000; 051 611 000; 04 25 15 000
Plesna šola Kazina
Address: Kongresni trg 1, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

V skupini, sami ali v dvoje. Kakšni ritmi pa vam povečajo srčni utrip? V Kazini je prostor za vse, cicibane, osnovnošolce in dijake, študente, odrasle in vse, ki vam jesen življenja dopušča čas za ples.

Vključite se lahko kot navdušenci nad novejšimi plesnimi trendi ali pa se oprimete plesne klasike.
Pomembno je, da se je iskrica do plesa prižgala. Veselo je!

Spletna stran: http://www.kazina.si/
Telefon: 031 362 526 ali 01 421 81 81
Address: Mladinska ulica 3, Maribor
Predstavitev izvajalca:

“Edina stvar, ki jo lahko podarim, a vseeno obdržim … MOJ PLES.”

Nina je plesati začela pri štirih letih. V 14 letih tekmovalnega plesa je doživela premnoge lepe trenutke, se trikrat povzpela na najvišjo stopničko na državnih prvenstvih v vseh treh kategorijah, dosegla peto mesto na svetovnem prvenstvu, zmagala v posameznem plesu v Blackpoolu in bila finalistka vseh najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Leta 2006 in 2007 je nastopala v tekmovanju Zvezde plešejo v oddaji Spet Doma. Prvič v paru z Markom Potrčem in drugič z Boštjanom Kljunom.

Ker želi, da bi čar plesa okusili tudi drugi, že dalj časa svoje znanje deli z vsemi, ki imajo ples radi.

Telefon: 041 600 162
Address: Ulica Kraljeviča Marka 19, Maribor
Predstavitev izvajalca:

Naša plesna šola se lahko v 12 letih, delovanja pohvali z kar 34 naslovi državnih prvakov v različnih kategorijah.Sprva majhna plesna šola, ki se je ukvarjala samo z tekmovalnim plesom je prerasla v ruminirano plesno šolo, ki se danes ukvarja z različnimi zvrstmi plesa in organizacijo prireditev. Idejni vodja plesne šole Samba je bila Natalija Banovič na plesnem področju aktivna že več kot 20 let. V svoji plesni karier je zmagala na vseh večjih tekmovanjih kot so Internationale, Copenhagen open, Blackpool, Cervia open,… in postala 8 krat državna prvakinja in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih. Danes ima status plesnega učitelja z dolgoletnimi izkušnjami s področja športnega plesa in družabnega plesa z licenco Plene zveze Slovenija in Fakultete za šport.. Donald Keranovič predsednik plesnega društva skrbi za organizacijo plesne šole Samba, predvsem poučuje salso in družabne plese ter skrbi da delo v plesni šoli poteka nemoteno.Donald je tudi član SLP-ja pri plesni zvezi Slovenije in plesni vaditelj z licenco Plesne zveze Slovenija in Fakultete za šport.

Plesna šola Samba je za vse generacije! Za začetnike, tiste, ki želijo plesno znanje obnovit ali nadgradit, za tiste, ki si želijo naučiti plesnih korakov za poroko, maturantski ples, valeto ali kakšno drugo svečano priložnost.

Zakaj se odločiti za našo plesno šolo:

-zato ker sta pri nas pozitivno vzdušje in zabava obvezna
-zato ker smo kot plesni klub Samba vključeni plesno zvezo slovenije, kar plesalcem omogoča vključitev v plesni tekmovalni sistem Republike Slovenije
-zato ker imamo ugodne cene in strokovni kader
-zato ker imamo odlične rezultate na tekmovanjih doma in v tujini
-zato ker se tudi v prostem času družimo in smo kot ena velika družina, če želiš postati tudi ti del naše družine se nam pridruži!

Telefon: 041513655 Donald
Address: Neubergerjeva 9, Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Plesna šola WOLFY se že vrsto let ukvarja s poučevanjem različnih plesnih zvrsti za otroke, mladino, dijake in študente ter s tečaji za odrasle.
Izkušeni plesni pedagogi Vas popeljejo v plesni svet, kjer ne manjka dobre volje in sproščenosti saj je naš moto:
“PLESNO NE STRESNO “.

Na  svojem področju se lahko pohvalimo s uspešnimi tekmovalnimi rezultati tako na domačih kot tudi mednarodnih tekmovanji. Posegali smo že po najboljših rezultatih tako n Evropskih in Svetovnih tekmovanjih.

PLESNA ŠOLA ima svoje prostore v središču Bežigrada – Župančičeva jama – Neubergerjeva 9, Ljubljana.

PLESNE ZVRSTI, ki jih poučujemo:

– CICI plesna šola za otroke
– CICI BALET za otroke
– HIP HOP
– JAZZ BALET
– DRUŽABNI PLESI  za dijake, študente ter odrasle
– SALSA
– ZUMBA

DODATNA PONUDBA:
– individualno učenje plesa
– poročni tečaji
– rojstnodnevne zabave

OBIŠČITE NAŠO SPLETNO STRAN:  www.wolfy.si

Spletna stran: http://www.wolfy.si
Telefon: 041 684 252
Plesni Epicenter | ples s strastjo in dušo
Address: Tbilisijska ulica 59, 1000 Ljubljana, Slovenija
Predstavitev izvajalca:

Nahajamo se na Viču – nasproti Interspara Vič oziroma nad restavracijo Via Bona!ZAKAJ IZBRATI PLESNI EPICENTER? Kakšna je naša vizija in v čem smo posebni?
1. Celostna estetska vzgoja, ne zgolj učenje plesa
2. Zanesljivost in zaupanje, visoka kvaliteta in profesionalnost
3. Podagoško znanje, strokovna izobrazba in izkušnje
4. Za vse generacije
5. Usmerjenost na posameznika in njegove individualne potrebeddOTROCI osvojijo osnove plesnih zakonitosti, orientacijo v prostoru, krajše koreografije ob kvalitetni in raznoliki glasbi,

vključujemo metode plesno-gibalne terapije, kar je za sedaj edinstveno pri nas,
poudarjamo sodelovanje in sprejemanje ostalih plesalcev v skupini,
skrbimo za dobro počutje v svojem telesu,
ustvarjamo prosto ob glasbi, ne plešemo le vnaprej pripravljenih koreografij,
urimo ritem in ritmični posluh,
razvijamo koncentracijo, krepimo moč, raztegljivost, ravnotežje,
sprostimo se in se zabavamo.

VPIS poteka celo leto preko spletne strani!

Za ODRASLE ponujamo širok spekter vadb:

Jogo z vrhunskima učiteljicama – Biljano Dušić ob SREDAH od 17:30 do 19:00 in Snježano Premuš ob TORKIH od 19:10 do 20:30. Za več informacij kliknite tu.
Zumbo, Port de bras in Ladylates, ki je nova body&mind vadba ob baletnem drogu, učinkovita za oblikovanje čudovitega  telesa, za ozaveščanje telesa in umirjanje uma – vodi jih Irena Pfundner Tkalec – več
Vrelec mladosti za zlata leta pa vodi Neva Kralj!  Ime programa je sposojeno iz t.i. petih tibetanskih vaj pomlajevanja, ki so del programa. Program temelji na metodah in tehnikah plesno-gibalne terapije, vključuje dihalne vaje, vaje za ohranjanje gibljivosti ter krepitev telesne moči, prostorsko orientacijo in tehnike sproščanja. Plesne sposobnosti in znanje niso potrebni. Velja le začeti … in vztrajati.  Za več informacij o strukturi srečanja prosim, sledite tej povezavi.

Telefon: 040 978 564, 041 775 714
Address: Lapajnetova ulica 63, Idrija
Predstavitev izvajalca:

Osnovni namen plesnega kluba je bogatitev kulturnega življenja s spodbujanjem ljubiteljske plesne dejavnosti vseh generacij, predšolskih otrok, šolskih otrok, mladine, odraslih in starejših oseb.

Plesni klub Idrija svoj namen uresničuje z:
*     zagotavljanjem pogojev za delovanje ljubiteljskih plesnih skupin in posameznikov,
*     usklajevanjem in povezovanjem delovanja ljubiteljskih plesnih skupin in posameznikov,
*     zastopanjem interesov Plesnega kluba v javnosti,
*     vključevanjem v Plesno zvezo Slovenije,
*     obveščanjem javnosti o svojem delovanju,
*     povezovanjem s sorodnimi organizacijami, ustanovami, skupinami s področja plesne dejavnosti,
*     organiziranjem plesnih prireditev,
*     izdajanjem publikacij,
*     izvajanjem izobraževalnih programov,
*     nudenjem strokovne pomoči in informacij,
*     spodbujanjem novih oblik plesne dejavnosti,
*     sodelovanjem s plesnimi klubi in društvi Slovencev v zamejstvu,
*     sodelovanjem s sorodnimi klubi doma in v tujini,
*     podeljevanjem priznanj za dosežke na področju plesne dejavnosti,
*     opravljanjem storitev na področju izobraževanja,
*     ukvarjanjem s pridobitveno dejavnostjo v zvezi s širjenjem plesne kulture.

Telefon: 041 43 44 43