Plesni večeri in plesne šole

Address: Vnanje Gorice 25g, Brezovica
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Kjer otroci v baletni šoli prebujajo v sebi interes in ljubezen do plesnega izražanja ter  razvijajo smisel za plesno kulturo in sposobnost vrednotenja baleta.

Baletna šola PLESNI COPATEK  v Vnanjih Goricah na novo odpira vrata v svet baleta. Pridruži se nam na poti, ki te pelje od prvih baletnih korakov v dvorani, prek novih spoznanj o baletni umetnosti, do plesa balerine na zaključni predstavi pod žarometi.

Baletna šola Plesni Copatek v Vnanjih Goricah na novo odpira vrata v svet baleta. Pridruži se nam na poti, ki te pelje od prvih baletnih korakov v dvorani, prek novih spoznanj o baletni umetnosti, do plesa balerine na zaključni predstavi pod žarometi.

 

Namen otroških baletnih uric

Balet omogoča otroku celovit telesni in duševni razvoj, hkrati pa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti. Otroci v baletni šoli prebujajo v sebi interes in ljubezen do plesnega izražanja ter razvijajo smisel za plesno kulturo in sposobnost vrednotenja baleta.

Telefon: 031 675 768 in 031 262 272
Address: Tabor 13, Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Capoeira je borilna veščina, ki se je skozi stoletja razvijala med pripadniki afriških plemen in indogenih ljudstev v suženjstvu kolonialne Brazilije. Sužnji so s capoiero ohranjali svojo tradicijo, kulturo, vzdrževali so vitalnost in tako krepili telo in duha v boju za obstanek.

Danes capoeira predstavlja obliko vadbe s katero pridobimo na telesni moči, kondiciji, fleksibilnosti in tudi akrobatiki.

Trening capoeire je posvečen vsem skupinam mišic, zato oseba, ki redno trenira pridobi tudi na  ravnotežju, gibljivosti, srčni vzdžljivosti, oblikovanem telesu, pravilnem dihanju in razvije občutek za ritem. Ob vsem tem pa ima še družabno noto, saj je unikaten način druženja in povezovanja ljudi znotraj skupine, kot tudi na mednarodni ravni.

Prakticirajo jo vsi, moški in ženske, otroci, mladina ter starejši. Učinkovita je prav tako za tiste, ki se niso nikoli aktivno ukvarjli s športom. S pomočjo treninga capoeire lahko izoblikujejo telo, za kakršnega so se trudili celo življenje.

Glavna in najbolj prepoznavna lastnost capoeire, ki jo tako močno loči od ostalih borilnih veščin, je neločljivost glasbe – petje pesmi in igranje inštrumentov. Prav ta navedena dejstva so razlog, da jo mnogi prevečkrat zamenjujejo za ples. Tehnika napada in obrambe se namreč izvaja v prikritem gibanju, cilj torej ni udariti ali raniti nasprotnika, temveč igrivo nakazovati udarce, prakticirati ter dokazovati samoobvladovanje in natančno opazovanje.

Igra capoeire se izvaja v krogu, imenovanem roda. Rodo sestavlja skupina ljudi, ki s ploskanjem in petjem (v portugalskem jeziku) spremljajo ter spodbujajo dogajanje v rodi, znotraj katere sta dva igralca – capoerista. V rodi izmenično izvajata napadalne in obrambene gibe in skušata drug drugega postaviti v neizhoden položaj. Stil in hitrost igre narekujejo inštrumenti. Igra je lahko hitra in vključuje veliko akrobatskih (stil 'regional') ali pa je počasna in pretkana (stil 'angola').

Ena od najbolj razširjenih šol capoeire na svetu  je CAPOEIRA SENZALA, v Sloveniji učenci treniramo pod vodstvom mestre Luis Clauida (Luis Claudio). Skupina živi in se razvija, že več kot 5 let. Med odsotnostjo mestreja, pa skupino vodi graduirana učenka Živa Ajdovec – Eletrica.

Treningi potekajo s pričetkom septembra celo leto v ŠD- Tabor, Ljubljana in OŠ Simon Jenko – Kranj.

Drži, da je skozi zgodovino spremenila obliko ter pomen, vendar eno še vedno ostaja nespremenjeno: capoeira ohranja kulturo, krepi telo in duha.

Spletna stran: http://www.senzala.si/
Telefon: 040 433 694
Center plesa, športa in sprostitve RitmoLoko
Address: Kidričeva c. 75, Škofja Loka
Predstavitev izvajalca:

V centru plesa, športa in sprostitve RitmoLoko smo v prvi vrsti pozornost namenili športnim in plesnim aktivnostim. Tako v naši ponudbi najdete plesne tečaje za odrasle in otroke, baletno šolo, trebušni ples, aktualno salso, moderni hip-hop & street dance ter različne skupinske vadbe kot so aktualna zumba aerobika, step aerobika, vadba z utežmi, cycling, svetovno novost TRX, intervalno vadno,  vadba za nosečnice in starejše,...
Vse aktivnosti v našem plesno športnem centru potekajo pod vodstvom strokovno izobraženih plesnih učiteljev in vaditeljev, ki vas bodo na prijeten način popeljali v svet plesa in športa.
Ker pa telesna rekreacija ni vse veliko pozornost namenjamo tudi negi duše in dobremu počutju. Zato vam nudimo masažno-kozmetične storitve, predavanja in delavnice o sprostitvi in samozdravljenju, programe za sprostitev in posebne dogodke.
Upamo, da boste v naši ponudbi našli kaj zanimivega in obiskali naš Center plesa, športa in sprostitve Ritmoloko.

Center deluje pod okriljem Izobraževalnega centra Freising svoja vrata pa je odprl oktobra 2009.

Telefon: 041 710 310
Dancefloor
Address: Šmartinska 106 1000, Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

ZAKAJ IZBRATI PLESNI STUDIO DANCEFLOOR:

Plesni studio, v katerem poučuje inštruktorski par (inštruktorja podajata znanje posebej moškim kot ženskam).
“All you can dance”- pester izbor plesnih tečajev, v paru ali solo.
Vrhunski inštruktorji in plesalci z dolgoletnimi plesnimi izkušnjami, ki svoje znanje redno izpopolnjujemo v tujini.
Edini plesni inštruktorji, ki nastopamo ter poučujemo po različnih mednarodnih plesnih dogodkih v tujini.
Prvi in edini, ki smo pripeljali brazilski Zouk v ta del Evrope.
Znani po pedagogiki in kvalitetnem podajanju plesnega znanja.
Odlična lokacija (bližina BTC-ja) in veliko brezplačno parkirišče

Spletna stran: http://dancefloor.si/
Telefon: 083-871-382
Fitnes center BIT
Address: Litijska cesta 57, 1000 Ljubljana
Predstavitev izvajalca:

Zumba je zabavna, učinkovita in enostavna vadba, katero boste hoteli vaditi vsak dan in to z veseljem! Osnova Zumbe je glasba, ki vsebuje v glavnem vroče latino ritme(merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba...), ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Koreografije so zasnovane po principu intervalnega treninga, ki povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob ter tonizacijo mišic. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice-srca!  Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombinacija enostavnih plesnih korakov na energično in seksi podlago latinoameriških ritmov.

Vadbo bodo vodili priznani inštruktorji zumbe
vadba ob eksotični latinsko-ameriški glasbi
cilj je oblikovati in okrepiti vaše celotno telo
osredotoča se na mišične skupine zadnijce, rok, nog in trebuha
vadba je odlična predvsem za pridobivanje fizične kondicije in izgubo odvečnih kilogramov
deluje tudi na najpomembnejšo mišico vašega telesa- vaše srce

Ples ob drogu (pole dance) je vadba za gibčnost, vzdržljivost in fizično moč, ki se izvaja ob vertikalnem drogu. Primerna je za vse starostne skupine ne glede na vašo stopnjo pripravljenosti, saj vsak dela po svojih zmožnostih.

Vadba sestoji iz plesnih elementov ob drogu in na tleh pri katerih odvečne kalorije kar kopnijo.

Pridružite se nam in z vzpenjanjem, spuščanjem in vrtenjem oblikujte zapeljivo, čvrsto, atletsko telo ter samozavestno podobo.

Telefon: 031 227 225
Address: Rimska 33, 1358 Log pri Brezovici
Predstavitev izvajalca:

Pole dancing (ples ob drogu)
Prihaja iz Amerike in je že obnorel Evropo. Pripadnice ženskega spola so nad vadbo navdušene. Z vadbo, ki je polna elegantnih, skladnih in rahlo erotičnih gibov si boste obudile čutnost in povrnile samozavest. Okrepile in oblikovale si boste telo in izgubile nekaj odvečnih kilogramov. Smo prvi fitnes, ki je uvedel to zvrst vadbe v svoje programe.

VABLJENI:)

Učinki vadbe:

Krepitev in oblikovanje postave
Izboljšanje splošne in mišične kondicije
Krepitev samozavesti in samopodobe

Telefon: Telefonska številka: 01/756 50 23, GSM: 041/972 169
Jay Dance Studio
Address: SAVSKA CESTA 34, KRANJ
Predstavitev izvajalca:

ŽIVLJENJE JE PLES... OBČUTI GA!
Navdušenje srca se nehote izraža s pesmijo, plesom in ritmičnim gibanjem telesa. Glasba je tista, ki lahko izboljša človeški um s tem, da ga gane in tako spremeni človeške navade.
Nikoli ni prepozno za spremembe! Zato ne odlašaj in se vpiši v plesno šolo Jaydancestudio.

Telefon: 040 242 842 Andreja
Kulturno društvo Plesna izba Maribor
Address: Pobreška cesta 20, Maribor
Predstavitev izvajalca:

Plesno izobraževanje
Plesna izba Maribor ima izjemno pomembno izobraževalno in kulturno vlogo, saj mlade uvaja v izobraževalni proces sodobnega umetniškega ustvarjanja in jim z vrhunsko izdelanimi plesnimi predstavami omogoča odrsko produkcijo ter delovanje znotraj uprizoritvene umetnosti.

Kulturno društvo Plesna izba Maribor s pridobljenim statusom društva v javnem interesu in statusom vrhunskega plesnega ansambla, deluje že 16. leto na področju samostojne produkcije in že 23. leto nadaljuje s strokovnim programom usposabljanja v okviru celoletnega plesnega izobraževanja različnih smeri sodobnega plesa kot umetniške ustvarjalnosti.

Ples je umetnost, ki ga na ustvarjalni in kreativni način posredujemo mladim z namenom, da postane ples več kot samo ljubiteljska dejavnost. Dolgoročni izobraževalni načrt Plesne izbe Maribor bazira na podajanju širokega spektra znanja različnih plesnih tehnik, ki so za nadaljnje izobraževanje v plesu nujno potrebne. Vedno več naših učencev se odloča za profesionalno plesno kariero.

O kvaliteti plesno-izobraževalnega programa pričajo dejstva o uspešnih plesalcih, koreografih in pedagogih, ki so svoje plesno izobraževanje pričeli v Plesni izbi Maribor in šolanje nadaljevali na priznanih plesnih akademijah v tujini (London, Bruselj, Amsterdam, Salzburg, New York …). Sedaj z nami sodelujejo kot profesionalni pedagogi in koreografi.

Telefon: 02 250 13 16 ali 031 757 393
Address: Osnovna šola Cerkno, Idrija
Predstavitev izvajalca:

Kulturno plesno društvo Smaragdno mesto je združenje plesalk orientalskega plesa in ljubiteljev kulture Orienta. Naš glavni namen je spodbujanje plesne dejavnosti na območju celotne Slovenije.

Smaragdno mesto vas ponovno vabi na plesni tečaj orientalskega plesa, ki bo potekal ob petkih od 17.30 do 19.00.

Vadba se bo pričela z ogrevanjem in kratkim uvodom v jogo ter nadaljevala s ponovitvijo že poznanih gibov. Uvodnemu delu bo sledilo učenje novih gibov in novih plesnih kombinacij.

S seboj prinesite udobna oblačila, rutko, ki si jo boste zavezale okoli pasu, in osvežilno pijačo. Za glasbo in dobro voljo bo poskrbljeno!

Telefon: 041/ 267-117 (Ana)
KUOD Bayani
Address: KUOD BAYANI
Perovo 16b
1241 Kamnik
Predstavitev izvajalca:

Skupina Bayani se je formirala leta 2004 in se prvič uradno predstavila na 1. festivalu Kamfest v Kamniku. Julia Tomšič, Tanja Potočnik in Nataša Kočar so jeseni 2004 začele poučevati in nastopati orientalski ples v obliki neformalnega združenja Bayani. Leta 2005 združenje postane pravno formalno in odtlej nosi ime Kulturno umetniško orientalsko društvo (KUOD) Bayani. Istega leta se je skupini pridružila Manca Pavli. Skupaj jih je povezala ljubezen do orientalskega plesa in bližnjevzhodnih folklor, glasbe, pa tudi kulture in plesa nasploh.

Leta 2008 se je društvu KUOD Bayani pridružila izkušena mlada plesalka in koreografinja Sylvia Valentine, ki je skupaj z Natašo Kočar v društvu vzpostavila sekcijo za indijski ples Shakti. Sylvia in Nataša sta bili že pred tem vrsto let plesni kolegici v skupini Nataraj, kjer sta plesali klasični indijski ples bharata natyam. V društvu KUOD Bayani so plesalke pod vodstom učiteljice iz tujine Mayale Brache začele s klasičnim indijskim plesom kathak, bollywoodom in indijskimi folklornimi plesi.

V dobrih desetih letih od prvega nastopa skupine Bayani se lahko KUOD Bayani pohvali s številnimi nastopi na prireditvah in predstavah doma in v tujini, z osmimi rednimi letnimi prodkucijami plesne šole, ki deluje znotraj društva, ter sedmimi plesnimi predstavami:

2005 - Kasbah
2006 - Jalla jalla
2007 - Zaghareet
2009 - Hayeti
2010 - Kundalini
2011 - Zeina, tista druga ženska
2013 - Om Shakti

Telefon: 041 826 372