Plesno kulturno društvo Flamenko

Plesno kulturno društvo Flamenko
Ime: Plesno kulturno društvo Flamenko
Zvrsti:
Predstavitev izvajalca:

Društvo Flamenko je bilo ustanovljeno leta 2006. Od samega začetka ga vodi slovenska plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Ana Pandur. Pod njenim okriljem je društvo postalo osrednja slovenska organizacija, ki se s flamenkom ukvarja profesionalno in je križišče plesnih in glasbenih informacij. V društvu uspešno združujemo tradicionalni vidik flamenka z umetniškim ustvarjanjem na področju glasbe in uprizoritvene umetnosti ter njegovo povezavo s sodobnim plesnim izrazom.

Skozi leta se je v našem društvu izoblikovala nova generacija slovenskih plesalk in plesalcev flamenka, ki danes samostojno delujejo v Sloveniji in tujini.

Plesno izobraževanje pri nas obsega praktično, plesno vadbo in tudi teoretske osnove, ki segajo od zgodovine in stilov flamenka do anatomije in teorije plesa nasploh. Naša posebnost je, da je na vseh urah plesa prisoten tudi kitarist, izjemni slovenski flamenko glasbenik in avtor Vito Marenče.

Redno organiziramo delavnice, ki smiselno dopolnjujejo naše vsebine – delavnice ritma, odrskega uprizarjanja, zgodovine flamenka… Pogosto pri skupnih projektih sodelujemo z najbolj priznanimi slovenskimi glasbeniki in drugimi ustvarjalci (Vasko Atanasovski, Matjaž Latin, Nino Mureškič, Vesna Zornik, Mia Žnidarič…).

Naši tečaji so primerni tako za popolne plesne začetnike kot profesionalne plesalce, ki bi želeli svoje znanje obogatiti s flamenkom. Naš pristop je induvidualen, delo poteka v majhnih skupinah v posebej za flamenko prilagojenem studiu, naši plesalci pa imajo veliko priložnosti za druženje, nastopanje in spoznavanje plesa in glasbe.

Program Plesno kulturnega društva Flamenko se izvaja s podporo Javnih skladov republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

Telefon: 040 336 651 (Ana Pandur Predin) 031 407 748 (Irena Bernat)
Naslov: Celovška 134b, 1000 Ljubljana

Send Message to listing owner

Listing Title: Plesno kulturno društvo Flamenko