Kulturno društvo Plesna izba Maribor

Kulturno društvo Plesna izba Maribor
Ime: Kulturno društvo Plesna izba Maribor
Predstavitev izvajalca:

Plesno izobraževanje
Plesna izba Maribor ima izjemno pomembno izobraževalno in kulturno vlogo, saj mlade uvaja v izobraževalni proces sodobnega umetniškega ustvarjanja in jim z vrhunsko izdelanimi plesnimi predstavami omogoča odrsko produkcijo ter delovanje znotraj uprizoritvene umetnosti.

Kulturno društvo Plesna izba Maribor s pridobljenim statusom društva v javnem interesu in statusom vrhunskega plesnega ansambla, deluje že 16. leto na področju samostojne produkcije in že 23. leto nadaljuje s strokovnim programom usposabljanja v okviru celoletnega plesnega izobraževanja različnih smeri sodobnega plesa kot umetniške ustvarjalnosti.

Ples je umetnost, ki ga na ustvarjalni in kreativni način posredujemo mladim z namenom, da postane ples več kot samo ljubiteljska dejavnost. Dolgoročni izobraževalni načrt Plesne izbe Maribor bazira na podajanju širokega spektra znanja različnih plesnih tehnik, ki so za nadaljnje izobraževanje v plesu nujno potrebne. Vedno več naših učencev se odloča za profesionalno plesno kariero.

O kvaliteti plesno-izobraževalnega programa pričajo dejstva o uspešnih plesalcih, koreografih in pedagogih, ki so svoje plesno izobraževanje pričeli v Plesni izbi Maribor in šolanje nadaljevali na priznanih plesnih akademijah v tujini (London, Bruselj, Amsterdam, Salzburg, New York …). Sedaj z nami sodelujejo kot profesionalni pedagogi in koreografi.

Telefon: 02 250 13 16 ali 031 757 393
Naslov: Pobreška cesta 20, Maribor

Send Message to listing owner

Listing Title: Kulturno društvo Plesna izba Maribor