Plesni klub Novo Mesto

Ime: Plesni klub Novo Mesto
Predstavitev izvajalca:

Plesni klub Novo mesto
je neprofitna, športna organizacija, ki s statusom posebnega pomena v občini Novo mesto 14 let omogoča plesalcem Dolenjske in Bele krajine kvaliteten trening športnega plesa.

Plesalci Plesnega kluba Novo mesto so mladi športniki, ki plešejo standardne (ST) in latinskoameriške (LA) plese, trenirajo večkrat tedensko, se udeležujejo kvalifikacijskih turnirjev, mednarodnih OPEN tekem, državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije, najboljši pa tudi evropskih in svetovnih IDSF tekmovanj.

Njihovi dosežki so pomembni, vložen trud v to zvrst plesa, ki je kombinacija športa in umetnosti, pa vreden pozornosti in občudovanja. Slovenija je plesna dežela in med njene plesne dosežke se uvrščajo tudi dolenjski plesalci.

Poleg številnih parov, ki vsakoletno posegajo v državni tekmovalni vrh, imamo dva plesna para, ki sta člana slovenske državne reprezentance.

V klubu s svojim delovanjem vsako leto pritegnemo nove člane, mlajše plesalce, ki želijo gojiti ples ne samo kot priložnost za rekreacijo, druženje in sprostitev, ampak kot športno dejavnost, ki pri mladem človeku spodbuja gibanje, razvija občutek za lepoto, samodisciplino in osebno urejenost.

Plesni klub Novo mesto želi biti kovnica mladih plesnih talentov, uspešnih tekmovalcev, privlačnih nastopajočih plesalcev, ki lahko obogatijo in popestrijo marsikatero prireditev. Klub deluje neprofitno in se financira s prispevki staršev in donatorjev. Vsa pridobljena sredstva vlaga v razvoj tekmovalnih plesnih parov.

Naš cilj pa je popularizirati plesno dejavnost na Dolenjsekm in Beli Krajini ter razvijati ples kot športno aktivnost, ki prispeva k samozavesti in dobri samopodobi mladih.

Telefon: 041/ 726 620, 041/ 770 300
Naslov: Kettejev drevored 2, 8000 Novo mesto

Send Message to listing owner

Listing Title: Plesni klub Novo Mesto