Moje mesto OM

Ime: Moje mesto OM
Predstavitev izvajalca:

MOJE MESTO OM

Ste tako utrujeni, da namesto sprehoda raje ležete na kavč? Slabo spite, se prebujate in vrtite po postelji vsako noč? Vas vse boli, na da bi bili vzrok fizični napori? Hitro vzrojite in maltretirate svojo okolico? Vam vedno zmanjka energije, da bi končno le zabili gol? Se pogosto sprašujete, od kod prihajate, kaj tu počnete in kam greste od tu? Imate težave najti smisel življenja, odvajanja od slabih navad, neprestanih skrbi o stvareh, na katere tako ali tako nimate vpliva? …….

Znebite se vse te navlake – pridite v MOJE MESTO OM!

Da bi ostali ali postali zdravi, motivirani, polni energije in bili kos vsakdanjim izzivom, moramo nekaj storiti zase – tako v fizičnem kot tudi psihičnem smislu. Spremeniti ali dopolniti moramo način življenja in razmišljanja, sicer nas bodo načele bolezni in namesto uživanja bo naše življenje vse prevečkrat trpljenje. MOJE MESTO OM je ravno pravo mesto kamor se v današnjem ‘norem času’ lahko zatečete na urice sprostitve, okrepite svoje telo in duha in njuno delovanje uglasite z umom… Programe neprestano dopolnjujemo in vsak trenutek so vam na voljo: INTEGRALNA JOGA, TAI JI QUAN, ZVOČNE KOPELI, VODENA VADBA ZA ZRELA LETA, … in drugo.

INTEGRALNA JOGA

… ali »joga sinteze« je znanost o pravilnem življenju in je namenjena vključevanju v vsakodnevno življenje. Vključuje samo-spoznavanje in samozavedanje, kar vpliva na naše vsakodnevne misli, besede, dejanja in reakcije.  Deluje na vse vidike človeka – fizičnega, vitalnega, mentalnega, psihičnega, emocionalnega in duhovnega. Integralna joga je sistem integrirane edukacije ne samo telesa in uma, ampak tudi notranjega duha. Skozi Integralno jogo preoblikujemo človeško osebnost. Mnenje, da joga sestoji samo iz fizičnih vaj oz. samo iz asan (telesnih položajev) in pranajam (tehnik dihanja), je napačno in zelo ozko. Prava joga je veliko več kot asane, pranajame, mudre, bandhe in krije. Te prakse so le pomoč pri jogi. Cilj Integralne  joge je izpopolniti in osvoboditi človeško življenje. Vsak človek ima namreč izjemen potencial v sebi, ampak za razvoj le-tega potrebuje močan in dobro natreniran um, kar pa lahko doseže le z različnimi jogijskimi praksami. Skozi jogijske prakse lahko pridobimo popolno kontrolo nad telesom in umom ter njuno delovanje uskladimo z s potrebami in zahtevami uma. Element, ki je prisoten pri vseh jogijskih praksah (asanah, pranajamah, relaksacijskih tehnikah, meditativnih tehnikah, mantranju itn.), pri vseh vejah joge, o katerem nam govorijo Bhagavad Gita in drugi stari spisi, je opazovanje in zavedanje. Brez opazovanja in zavedanja ni joge. Samo z opazovanjem in zavedanjem bomo spoznali svoj um, njegove izprijenosti, sebe, svojo pravo naravo. Zato se  zdi, da je ravno opazovanje in zavedanje tisto, kar lahko naredi duhovno prakso iz naših vsakodnevnih opravil, dejanj, misli, besed, čustev, reakcij… Z opazovanjem in zavedanjem sebe bomo marsikaj ugotovili, izvedeli marsikaj o sebi in marsikaj lahko spremenili na boljše, kar se bo odražalo v vseh sferah našega življenja.

TAI JI QUAN  (izgovarja se taj či čuan)

… je učinkovita kitajska veščina za krepitev in varovanje zdravja. Temelji na znanosti o negovanju življenjske moči ( či = življenjska energija ), zakonih življenjske energije, ki kroži v človeškem telesu, na teoriji ravnovesja jin-jang in učinkovitih samoobrambnih tehnikah. Poleg akupunkture ter kitajske masaže in zeliščarstva je tai ji quan eden od glavnih stebrov tradicionalne kitajske medicine. Vsi imamo obdobja, ko nam primanjkuje spanca, ko nas pestijo stresi in druge duševne težave, telo pa nas prej ali slej opozori, da nismo v naravnem ravnovesju. Pri tem nam lahko uspešno pomaga tai ji quan, ki svojo učinkovitost potrjuje že več stoletij. Tudi pri nas je vse več navdušencev, mladih in starih, ki vztrajno vadijo in prisegajo na njegovo učinkovitost. Po določenem času rednega prakticiranja tai ji quana se njegovi učinki kažejo na izboljšanju tako fizičnega, umskega kot čustvenega zdravja. Vidno se okrepi imunski sistem, postanemo odporni na prehlade, gripe in podobne sezonske bolezni, izboljšala pa se tudi prekrvavitev (ni več občutka mrzlih nog kot včasih). Poveča se tudi gibljivost sklepov, vezi so prožnejše in mišice močnejše (še posebej nog in trupa). Pozdravijo se je stare poškodbe hrbta in postanemo vitalnejši. Glede zdravja uma se izboljša celostno zaznavanje sebe in okolice, postanemo bolj ustvarjalni in produktivni. Hitreje pa prepoznavamo tudi zunanje stresorje in jih nevtraliziramo, tako da ne padamo v destruktivna čustvena stanja dolgoročneje, saj jih iz tišine v sebi, ki jo razvija izvorni tai ji quan, lahko prestopimo in gremo osrediščeno dalje.

ZVOČNE KOPELI

… izvajamo,  ker vas vibracije zvoka Gonga, Tibetanskih posod in drugih starodobnih glasbil, s svojimi zvočnimi vibracijami, očistijo, zdravijo in poživijo. To so vedeli ljudje že pred tisočletji. Ne nek kakofoničen hrup, ampak zvok posebnih instrumentov, ki so uglašeni na vaše notranje vibracije, na vibracije vaših celic, tkiva in posameznih organov. Zvok odpira energetske blokade v vas, vas popolnoma umirja, odpravlja mnoga bolezenska stanja v začetnih in tudi nadaljevalnih fazah ali vsaj služi, kot podpora, odpravljanju teh stanj. Vse od nekajminutnih pavz, ki si jih privoščite pri nas, do celonočnih meditacij na vikend delavnicah. Zvočne kopeli kombiniramo s Krya in Nidra Jogo, dodajamo barvno in aroma kopel, …

VODENA VADBA ZA ZRELA LETA

… je namenjena predvsem starostnikom, ki se še niso sprijaznili s tem, da je njihovo telo postalo okorno in gibalno omejeno. Že po nekaj vadbah boste občutili neizmerno olajšanje in spremembe, ki vam bodo  spet vlile novo voljo do življenja in tudi dela.

Poleg omenjenih dejavnosti organiziramo tudi:

Predavanja in okrogle mize o vodi,  (srebrna voda,  živa voda, informatizacija vode… ),  Ajurveda, osnove TKM itd…
Čiščenje čustvene posode;
Plesi v krogu;
Joga smeha;
Vsakoletni RETREAD ali umik za 7 dni v tišino, z meditacijo, jogo, Tai JI Quanom in večernimi tematskimi srečanji;
Hoja po žerjavici
Osebna svetovanja

MOJE MESTO OM – PLESNO MESTO
cesta Ljubljanske brigade 33
Ljubljana 1000
Mercator center Šiška – 1. nadstropje
01 510 84 84 in 041 33 33 03
info@plesnomesto.si

help@siol.com
Facebook MO

Facebook PLESNO MESTO
www.plesnomesto.si

IgorT – 041 610 364
Marko Hren – 051 306 191
Anita Vihtelič – 041 615760

Telefon: 01 510 84 84 in 041 33 33 03
Naslov: Cesta Ljubljanske brigade 33, Ljubljana

Send Message to listing owner

Listing Title: Moje mesto OM