PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI

PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI
Ime: PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI
Predstavitev izvajalca:

Koncept freestyle plesne šole je postavil Roman Urek, ki je svojo plesno pot začel z naslovom prvega evropskega prvaka v Sloveniji leta 2001 v kategoriji hip hop solo. Po ustanovitvi skupine Abismo (evropski prvaki leta 2009) je raziskal plesni trg in pripeljal v Slovenijo takrat še nerazvit del hip hop plesnega področja. Skupaj s športnim centrom Urban Roof so takrat zadružili moči in pričela je nastajati skupna zgodba – edina freestyle plesna šola v Sloveniji – plesna šola Urban Roof.

Plesna šola Urban Roof je akademija hip hop plesnih zvrsti in prva ter edina freestyle plesna šola v Sloveniji s poudarkom na razvoju plesne kulture in umetnosti.

Širina učnega programa sega vse od korenin plesa, pa do novodobnega plesnega znanja, katerega temelje predstavljamo preko improvizacije ali “freestyla” in skozi spoznavanje ter učenje plesnih tehnik kot so; “popping”, “breaking” , “house”, pa vse do “new styla”.

Poleg edinstvene freestyle plesne šole se lahko  Urban Roof plesni kolektiv pohvali tudi z organizacijo mednarodnih plesnih tekmovanj in delavnic. S tem poskuša v tujini že ustaljeno plesno prakso pripeljati tudi na naše plesne pode.

HIP HOP ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

V plesni šoli urban Roof se v sklopu MINI plesne šole odvijajo tečaji hip hopa za predšolske otroke, ki šele vstopajo v svet urbane kulture. Hip hop tečaji za šolske otroke potekajo v začetni in nadaljevalni skupini, freestyle plesni tečaji pa so namenjeni naprednim plesalcem, ki izkazujejo veliko mero plesnega zagona, želje po ustvarjanju in delu. Mogoča je tudi individualna vadba.

Posebnost plesne šole Urban Roof je delo na individualni ravni, zato so skupine majhne, napredek pa tako večji, hitrejši in trajnejši. S pridobljenim znanjem sodobnih tehnik razvijamo unikatne  koreografije in plesne točke, velik poudarek pri delu z vsemi skupinami  pa dajemo na svobodno plesno izražanje (freestyle).  Tečaje vodi Roman Urek, odličen plesalec in koreograf, ki dosega vrhunske rezultate na tekmovanjih v Sloveniji in tujini.

Več o hip hop tečajih na Plesna šola Urban Roof

BREAKDANCE ZA VSE STAROSTI IN STOPNJE ZNANJ

Pod besedo breakdance si večina predstavlja plesalce, ki izvajajo akrobatske trike in se vrtijo po glavi. A je veliko več kot to! Bboying sestavljajo štiri prvine; plesni “toprock”, tehnični “footwork”, zadržanje poze v tako imenovanih “freezih” ter “powermovi”. Breakdance je povezava vseh teh elementov na glasbeno podlago, od plesalca pa je odvisno, kako bo glasbo interpretiral s svojimi gibi, kakšne povezave med njimi bo izbral, koliko občutka za ritem bo v to vnesel ter koliko kreativnosti ob ustvarjanju lastnega stila bo pokazal.

Predšolski otroci se lahko pridružijo Mini plesni šoli, kjer skozi igro in svobodno izražanje ob glasbi vstopijo v svet urbanih plesov in kulture. Tečaji breakdance-a za šolske otroke potekajo v dveh skupinah glede na stopnjo znanja; v začetni in nadaljevalni skupini. Mogoča je tudi individualna vadba. Tečaje vodi plesni učitelj Miha Širme, dolgoletni član skupine Sweet With Style.

Več o breakdance tečajih na Plesna šola Urban Roof

Telefon: 059 924 163
Naslov: ulica milana majcna 6, ljubljana

Send Message to listing owner

Listing Title: PLESNA ŠOLA URBAN ROOF – EDINA FREESTYLE PLESNA ŠOLA V SLOVENIJI