100% SALSA – Giancarlo in Masha v Plesnem mestu

Giancarlo in Masha sta 100% SALSA navdušenca, ki ju boste odslej pogosto srečevali v Plesnem mestu, morda pa boste z njima tudi zaplesali.

Giancarlo in Masha sta bila v Novi Zelandiji povabljena kot gostujoča koreografa za salso in mambo v televizijskem showu »So you think you can dance« in sta edini plesni par, ki se je v novozelandski različici oddaje »Nova Zelandija ima talent« uvrstil v polfinale (top 30). Sodelovala sta v oddaji »Dobro jutro na TVNZ« kot vodilna strokovnjaka na področju salse. Na svetovnem prvenstvu v salsi sta se uvrstila med najboljših 5, obenem pa sta večkratna mednarodna salsa prvaka.

Skupaj sta nastopala, tekmovala, koreografirala, učila in vodila delavnice  po celem svetu: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Gold Coast, Auckland, Wellington, Hong Kong, Seoul, Bangalore, Miami, Los Angeles, San Juan, Hamburg, Stockholm in drugje. Sta koreografa in trenerja pri Latinissimo Dance.

Kot trenerja se lahko pohvalita z rezultati dveh Svetovnih amaterskih prvakov v salsi, Azijsko-pacifiških prvakov in nepremagljivih Novozelandskih amaterskih salsa prvakov.

Gian_Masha_performanceskje-se-pleše

 

Giancarlo se je rodil v Peruju, že kot otrok pa se je preselil na Švedsko, od koder prihaja njegov oče. Prva stika s plesom sta bila jazz balet in gimnastika, ko je imel 11 let. Šele leta 2001 pa mu je prijatelj predstavil salso, ko ga je na Švedskem peljal v najpopularnejši Salsa/Latino klub. Točno takrat, na tistem mestu, se je vnela njegova strast in obsedenost z latino glasbo in plesom.

Masha je pred odhodom na Novo Zelandijo v svoji rodni deželi Sloveniji delovala kot elitna ritmična gimnastičarka in nas predstavljala na raznih tekmovanjih. Od svojega četrtega leta že pleše balet, jazz, Latisnko ameriške plese, športni ples in modern. Bogati jo več kot 20 let discipliniranega treninga ter posledično izpiljena plesna in gimnastična tehnika.

Skupaj sta bila prva inštruktorja salse, ki sta na Novo Zelandijo prinesla osnovne tečaje salse kot individualne plesne tehnike, ki so se nato sistematično nadaljevali v višje stopnje. Ideja je bila, da bi vse šole učile na enak način in bi kot rezultat vsi tečajniki pridobili enako vrsto plesne izobrazbe in bi med seboj tekmovali z enako plesno podlago. Njuna ideja o sistematičnem učenju je bila dobro sprejeta in jo uporabljajo vse večje plesne šole. Posledično sta odgovorna za velik porast plesalcev salse na Novi Zelandiji.

Giancarlo in Masha imata preko 15 let izkušenj s poučevanjem plesa

in sta znana po svojih izjemnih komunikacijskih sposobnostih, odličnem učiteljskem pristopu in sposobnosti za vodenje plesalca od čistega začetka do odličnega plesalca.

2011-MSC---Saturday-Night-Performances-kje-se-pleše

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *